4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecial"Carticica rosie" PSD-PC: Salariu minim de 1000 RON si a 13-a pensie

“Carticica rosie” PSD-PC: Salariu minim de 1000 RON si a 13-a pensie

Social democratii si conservatorii s-au reunit vineri intr-un Consiliu National comun, care a validat oferta comuna de guvernare a aliantei dintre cele doua formatiuni politice, informeaza Hotnews.

Oferta prezentata de Mircea Geoana se refera la cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare, cresterea salariului minim pana la valoarea de 1000 RON, acordarea celei de a 13-a pensii, introducerea unui tarif social pentru energie.

Sugestiile liderului PSD: Geoana – premier, Nastase – presedinte, Daniela Popa – vicepremier

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la consiliile nationale reunite PSD-PC ca cele doua formatiuni trebuie sa se pregateasca sa formeze noul guvern, sugerand ca el va fi premier, Adrian Nastase presedinte, iar Daniela Popa vicepremier.

"Un om cu forta lui Adrian Nastase are toate calitatile sa-si continue traseul pe care l-a inceput in 2004", a declarat Geoana, sugerand ca presedintele Nastase are cele mai mari sanse sa fie desemnat prezidentiabilul partidului.

Geoana a continuat, sugerand ca doreste sa fie premier: "O vad si pe Daniela Popa (presedintele PC), in dreapta mea, acolo unde va trebui sa facem un nou guvern la toamna".

Ulterior, Daniela Popa si-a inceput discursul adresandu-se lui Geoana cu sintagma "domnule viitor prim-ministru".

Liderii demisionari ai grupului de la Cluj au anuntat ca nu vor participa la reuniune. De altfel, problema organizatiilor PSD sanctionate nu se regaseste pe agenda Consiliilor nationale reunite. Aceasta deoarece, din punctul de vedere al conducerii social democrate, situatia a fost solutionata prin desemnarea, de catre Biroul Permanent National, a unor coordonatori de la centru care se vor ocupa inclusiv de organizarea alegerilor pentru echipele de conducere in aceste organizatii.

Mircea Geoana:
– victoria in alegerile viitoare va fi a PSD-PC;
– in premiera pensionarii si politistii fac greva; am avurt un guvern surd si mut, insensibil la problemele populatiei;
-am avut un guvern surd si mut, dar un presedinte foarte vorbaret;
-sanatatea a ajuns un lux pe care doar bogatii si-l pot permite;
-daca nu ar fi fost grupul nostru masiv parlamentar, guvernarea PD-PNL nu ar fi reusit sa faca nici un proiect;
-un om cu forta lui Nastase are tot dreptul sa-si continue traseul intrerupt in 2004; Stiu ca poate discutia cine unde se duce este prematura , insa, din punctul meu de vedere, un om cu forta lui Adrian Nastase are absolut toate calitatile ca sa continue traseul intrerupt in 2004", a declarat Geoana.
-pana pe 25 iulie vom desemna candidatii pentru Parlament;
-de data aceasta alianta PSDsPC va rezista si mai bine si mai mai mult;

 

Liderul PSD nu a ratat momentul pentru a critica puterea de dreapta, pe presedintele Basescu si pe premierul Tariceanu. "Traian Basescu a sfidat inca o data Constitutia si a fost pe post de mascota pentru cei de la PD-L. Calin Popescu Tariceanu a sfidat bunul simt si a transformat visteria statului in instrument de campanie", a spus Geoana, plangandu-se apoi ca liberalii au cheltuit enorm pentru aceste alegeri, iar PD-L a cumparat voturi cu "bani negri". "Noi am fost doar cu ideile noastre, doar cu militantii nostri", si-a incurajat Geoana oamenii, spunandu-le ca, in pofida acestor inconveniente, pesedistii au castigat alegerile locale.  " Am facut pasul cel bun si va indemn sa facem din nou pasul cel mare in noiembrie si pasul cel mai mare in 2009", a adaugat el.

Geoana a mai spus ca guvernarea Basescu-Tariceanu a fost "o guvernare a usilor inchise",  "o guvernare care traieste doar pentru sine si clientii sai politici". "O guvernare care face din Romania o mare prada….Este o guvernare a cutitelor lungi sau a altor instrumente de tortura ca sa se injunghie pe la spate intre ei…Iti trebuie multe cutite ca sa imparti cascavalul", a mai clamat Geoana, spunand ca PNL si PD-L si-au impartit pana si portarul de la piata si pe cel de la minister.  "Am avut un guvern surd si mut, dar un presedinte vorbaret, care a uitat ca rolul unui sef de stat e de a gasi echilibrul", a mai aratat liderul social-democratilor.

Mircea Geoana si-a incheiat discursul prezentand cele zece angajamente pe care social-democratii si conservatorii intentioneaza sa si le asume in programul de guvernare, program numit plastic de Geoana "carticica rosie" si care trebuie popularizat "in fiecare catun al tarii, comuna, oras, universitate".

Oferta PSD:

-cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare
-vom creste salariul minim pana la valoarea de 1000 RON
-vom acorda a 13-a pensie
-vom cere un tarif social pentru energie
-vom contrui opt stadioane la nivelul standardelor UEFA, si cate 1.000 de km de autostrada si cai ferate.
-cota unica de impozitare, de 16%, ar urma sa se mentina doar in cazul celor care au castiguri peste salariul mediu pe economie.
-vom intra intr-o logica de bugetare multianula;
-va introduce un cod de moralitate a ministrilor;
-vom propune o noua lege a accesului la informatii publice;
-vreau sa fim Spania Europei Centrale

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă