28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialCarte: „Visul lui Summer“

Carte: „Visul lui Summer“

În seria Young Fiction Connection, la editura Trei a apărut de curând o carte destinată adolescentelor: „Visul lui Summer“ de Cathy Cassidy.

Summer s-a visat dintotdeauna dansatoare şi, când apare un loc la şcoala de balet, şi-l doreşte dureros de tare. Gimnaziul se termină şi începe vacanţa, dar, spre deosebire de geamăna Skye şi de celelalte surori, Summer nu are timp de petreceri pe plajă. Concursul de balet devine noua ei obsesie, iar lucrurile încep să scape grav de sub control… Cu cât încearcă mai mult să atingă perfecţiunea, cu atât se pierde mai tare.

Va realiza Summer – cu ajutorul băiatului care vrea să-i fie mai mult decât prieten – că visurile vin în tot felul de forme şi mărimi? „Fiica mea era o cititoare foarte selectivă, aşa că am vrut să scriu cărţi pe care să nu le lase din mână, poveşti care să o facă să viseze, să-şi pună întrebări, să mediteze şi – de ce nu? – să înţeleagă mai bine viaţa“, scrie Cathy Cassidy.

Autoarea a scris prima carte ilustrată la 9 ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor la revista “Jackie”. Timp de 12 ani a fost consilier sentimental la revista pentru adolescenţi Shout şi profesoară de artă, apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 20 de cărţi.

De aceeaşi autoare, la editura Trei a apărut volumele „Pasiunea lui Cherry“ şi „Cufărul lui Skye“.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă