1.8 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialCarstea si Hanescu au invins principala favorita!

Carstea si Hanescu au invins principala favorita!

Romania a inceput in forta a 22-a editie a Cupei Hopman la tenis, invingand cu 2-1 principala favorita a intrecerii, tara-gazda, Australia. Sorana Carstea si Victor Hanescu se gandesc acum la mai mult, iar meciurile cu Spania (5 ianuarie) si SUA (7 ianuarie) ne-ar putea propulsa in marea finala.
Sorana Carstea a invins-o in deschidere pe Samantha Stosur cu 3-6, 6-4, 6-3. "Nu e vorba de faptul ca am invins o jucatoare clasata pe locul 13 in ierarhia mondiala, am castigat in fata unor fete si mai bine clasate, dar am invins-o pe Sam, in fata careia nu castigasem niciodata in viata mea. A jucat foarte bine, dar in setul secund am inceput sa-i "citesc" serviciul si asta a fost cheia victoriei mele. Am luptat mult si am fost agresiva", a declarat dupa meci Sorana, care in acest moment ocupa locul 45 in clasamentul mondial.

Dupa victoria Soranei a venit, din pacate, infrangerea lui Hanescu, 6-3, 3-6, 6-7 (2/7), cu fostul nr. 1 mondial, Lleyton Hewitt. El s-a revansat insa in meciul decisiv, cel de dublu mixt, in care, alaturi de Sorana Carstea, a invins cu 7-5, 6-1 mult mai bine clasatul dublu Hewitt-Stosur. "E foarte dificil pentru noi sa venim sa jucam aici, in special din cauza umiditatii. Noi venim dintr-o tara in care era zapada, dupa sarbatori, si multa mancare. A fost foarte cald pentru mine si de aceea am fost atat de obosit la finalul meciului. Dar dupa masaj si cateva minerale ma voi reface pentru meciurile urmatoare", a mai comentat Hanescu.
Eroina noastra a fost Sorana, cea care a adus un punct si jumatate la victoria echipei Romaniei. "A fost pentru prima oara in viata mea cand am jucat dublu mixt si nu prea stiam la ce sa ma astept. Am intrat pe teren fara mari sperante, incercand doar sa joc cat mai bine si sa imi apar partea, lasandu-l pe el (n.r. Hanescu) sa faca mai mult. Chiar mi-a placut si am avut o zi minunata", a spus Sorana Carstea.

Ce este Cupa Hopman
Trei tenismeni australieni, Paul McNamee, Charlie Fancutt si Pat Cash au avut ideea de a infiinta o competitie inter tari la care sa participe echipe mixte. Cu aprobarea doamnei  Lucy Hopman, vaduva fostului jucator si antrenor australian Harry Hopman, in decembrie 1988 s-a dat startul primei editii a Cupei Hopman. De atunci, la aceasta competitie au participat nu mai putin de 21 de lideri ai clasamentelor mondiale, in frunte cu Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, respectiv John McEnroe, Boris Becker, Roger Federer. Implicarea directa a guvernului Australiei de Vest a facut ca premiile sa creasca de la 350.000 la un milion de dolari la actuala editie. Importanta pentru participanti este si acomodarea pentru viitorul circuit australian, pentru ca meciurile se vor disputa la Perth pe o arena asemanatoare si cu aceeasi suprafata de joc ca pe Rod Laver Arena din Melbourne, acolo unde peste cateva saptamani se vor disputa cele mai importante meciuri de la Australian Open.
In acest an, cele opt echipe participante sunt impartite in doua grupe, castigatoarele urmand a juca finala pe 9 ianuarie. Romania joaca in Grupa A, alaturi de Australia, Spania (Maria Jose Martinez Sanchez si Tommy Robredo) si SUA (Melanie Oudin si John Isner), iar in cealalta sunt Rusia (Elena Dementieva si Igor Andreev), Marea Britanie (Andy Murray si Laura Robson), Germania (Sabine Lisicki si Philipp Kohlschreiber) si Kazakhstan (Iaroslava Shvedova si Andrei Golubev).

» Romania a mai participat la o editie a Cupei Hopman. In 1997, Irina Sparlea si Adrian Voinea au invins cu 3-0 echipa Germaniei si au pierdut cu 1-2 in fata Elvetiei si tot cu 1-2 in fata Africii de Sud.

Cele mai citite

România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii

România este recunoscută ca una dintre țările cu cel mai scăzut nivel al criminalității, oferind o siguranță mai mare decât multe alte state vest-europene. România...

NATO a anunțat că va întări prezența sa în Marea Baltică

NATO a anunțat vineri că va întări prezența sa în Marea Baltică, după ce s-a suspectat un act de sabotaj asupra unui cablu subacvatic...

Creștere moderată a creditării private în noiembrie: Împrumuturile în lei și valută, avansuri diferite

Conform datelor BNR publicate vineri, creditarea privată din România a atins în noiembrie 2024 un sold total de 418 miliarde lei, reprezentând o creștere...
Ultima oră
Pe aceeași temă