Despre carnea de porc știm că e mai greoaie și deobicei se gătește ca fel principal destul de consistent. Pentru astăzi îți propunem o rețetă mai ușoară cu carne de porc, pe care să o serveşti cu garnitură de broccoli. Astfel vei avea parte de o masă ușoară, dar și consistentă și sățioasă.
Ce ai nevoie? (pentru 2 porții)
2 felii cotlet de porc medii (sau 4 mai mici)
3 portocale
Zahăr
Sare
Piper
300 grame de broccoli
Boia dulce
50 ml suc de portocale
50 ml suc de roșii
Ulei de măsline
2 căței usturoi
Ghimbir
Apă
Cum se prepară?
În primul rând vei stoarce zeama de la portocale într-un vas, în care vei pune cotletele de porc. Condimentezi cu sare și piper după gust și le lași la marinat timp de aproximativ 30 de minute.
Între timp vei curăţa usturoiul și îl vei toca mărunt mărunt, după care pui niște ulei la încins pentru carnea de porc pe care o vei găti împreună cu sosul în care a stat la marinat.După ce începe să se rumenească, torni și sucul de roșii și cel de portocale și presari niște ghimbir deasupra. La foc mic lași să se gătească / călească și semi-fiarbă carnea.
Într-o altă tigaie pui niște ulei de măsline la încins și pui broccoli la gătit. Amesteci cu o lingură de lemn până încep să se călească și adaugi usturoiul. Când începe să se simtă mirosul pregnant de usturoi, poți să iei tigaia de pe aragaz.
În tigaia cu carnea de porc mai presari niște boia dulce (sau boia picantă, dacă îți place mai iute) și oprești focul când mâncarea este gata.
Când servești, în farfurie poți pune și câteva felii de portocală și să ornezi cu pătrunjel de exemplu.
Poză 1
Cotletele să nu fie foarte groase
Poză 2
Portocalele să fie mai mari, ca să ai de unde stoarce zeamă
Poză 3
Broccoli l în combinație cu usturoiul are un gust incredibil de bun