17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCarne contaminată cu cesiu, descoperită pe pieţele japoneze

Carne contaminată cu cesiu, descoperită pe pieţele japoneze

Carne contaminată cu cesiu provenind de la vaci crescute în prefectura Fukushima a fost livrată pe piaţa japoneză şi probabil consumată, însă un oficial japonez din domeniul sănătăţii a minimizat marţi pericolele acestei situaţii, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„Dacă am mânca astfel de carne în fiecare zi, atunci probabil ar fi periculos”, a declarat Goshi Hosono, ministru pentru Protecţia consumatorului, într-o conferinţă de presă. „Dar dacă este consumată numai în cantităţi mici, nu cred că va avea efecte pe termen lung asupra corpului uman”, a declarat el.

Descoperirea a fost făcută după ce biroul pentru sănătate publică din Tokyo a investigat şase livrări făcute la sfâşitul lui iunie de la o fermă din Fukushima. Până în prezent, a fost confirmată contaminarea radiocativă doar la trei dintre cele şase vaci. Într-unul din cazuri, radiaţiile erau de 3.400 de becquerel, ceea ce înseamnă de şase ori peste limita stabilită de guvern.

Când Guvernul din prefectura Fukushima a investigat luni ferma de la care provenea carnea, a fost găsit cesiu în hrana animalelor, nivelul radiaţiilor fiind de 57 de ori mai mare decât cel acceptat.

Guvernul din prefectura Fukushima a anunţat că va verifica toate fermele pentru a stabili dacă hrana pentru animale este protejată de radiaţii. Peste 500 de ferme vor fi inspectate până la sfârşitul săptămânii şi aproape 2.800 până la sfârşitul lunii.

Cele mai citite

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Nicolae Ciucă își lansează cartea „În slujba țării”. „O să mă vedeți așa cum sunt“

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, își va lansa duminică, la ora 14:00, cartea intitulată „În slujba țării”, în localitate Cetate, din județul Dolj, aproape de...
Ultima oră
Pe aceeași temă