11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCare va fi următoarea capitală culturală românească?

Care va fi următoarea capitală culturală românească?

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că anul 2011 este unul al competiţiei între Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, cele trei oraşe din România care aspiră la statutul de Capitală Culturală Europeană, informează Mediafax. El a mai adăugat şi faprul că o decizie finală  va fi luată “în funcţie de oferte”, în 2012.

“Anul viitor, vom înainta Comisiei Europene intenţia noastră de a candida pentru 2020-2021 şi până atunci competiţia între oraşele care doresc acest titlu de Capitală Culturală Europeană este deschisă. Iaşi, Cluj, Timişoara şi-au exprimat intenţia de a candida la acest statut. Decizia va fi luată anul viitor. Până atunci toţi vor depune strategii de investiţii şi oferte. Trebuie găsit şi un partener din partea Uniunii Europene şi în această perioadă noi vom căuta un partener ori din zona germană sau nordul Europei”, a afirmat ministrul Culturii.

El a precizat că, la Cluj, s-a înfiinţat o asociaţie care sprijină candidatura acestui oraş şi s-a organizat o dezbatere publică, în timp ce dinspre Timişoara şi Iaşi nu are nicio informaţie.

“Cei de la Cluj au început deja munca. Au înfiinţat o asociaţie, au făcut şi o dezbatere publică. La Timişoara nu ştiu care e situaţia. (…) De la Iaşi nu am informaţii, dar noi anul trecut am trimis o scrisoare către cele trei oraşe în care anunţăm că 2011 este anul competiţiei pentru acest titlu. În 2012 vom lua o decizie în funcţie de oferte”, a conchis Kelemen Hunor.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă