13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecial5 reguli simple pentru un mic dejun sănătos

5 reguli simple pentru un mic dejun sănătos

Cercetătorii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta îți trezește metabolismul și îți oferă energie pentru a-ți începe ziua. În plus, pe termen lung, poate avea beneficii asupra sănătății tale.

Iată cinci reguli simple, formulate de Women`s Health, care te ajută să îți începi bine fiecare zi:

1. Nu sări peste micul dejun

Dincolo de faptul că micul dejun oferă energia necesară pentru începutul zilei. Studiile au arătat că prima masă a zilei are un rol important în menținerea greutății și influențează performanța oamenilor la locul de muncă.

2. Simplifică micul dejun

Dacă durează prea mult prepararea acestuia, micul dejun va fi eliminat din rutina personală. Găsește câteva rețete simple care îți plac și pe care le poți pregăti repede. Îți poți pregăti lapte cu cereale, sau iaurt cu fulgi de ovăz și fructe.

3. Inventează

Nu lăsa rutina să se instaleze în bucătăria ta. Dacă te-ai săturat de cereale și ovăz, pregătește-ți un mic dejun cu ouă, brânzeturi, preparate din carne și legume.

Citește și: Trei sugestii pentru un mic dejun reuşit

4. Consumă proteine

Proteinele oferă mai multă energie decât alimentele bogate în carbohidrați. Îți poți asigura un mic dejun bogat în proteine, dacă alegi să consumi ouă, iaurt, brânzeturi sau preparate din carne.

5. Mănâncă micul dejun acasă

Dacă îți pregătești micul dejun acasă, economisești bani, dar și calorii. De asemenea, atunci când îl pregătești în propria bucătărie, ai siguranța că îți va face plăcere să îl mănânci. În plus, nu ai de-a face cu ingrediente ascunse, care îți amenință sănătatea.

Cele mai citite

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

România, lovită de o criză puternică pe piața muncii

România, ca multe alte țări din Europa, se confruntă cu probleme majore de ordin demografic. Populația îmbătrânește, iar tinerii aleg să plece peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă