12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCare sunt cele cinci grăsimi pe care ai voie să le mănânci

Care sunt cele cinci grăsimi pe care ai voie să le mănânci

Uleiul de cocos creşte imunitatea, iar fructele de avocado pot distruge celulele canceroase.

Uleiul de nucă de cocos extravirgin

Acest ulei conţine acid lauric, un acid gras important care poate fi găsit din abundenţă şi în laptele matern şi care are un puternic rol în protecţia antivirală a organismului. Uleiul de cocos este, de asemenea, excelent pentru tiroidă şi nu ridică colesterolul atunci când este consumat într-o dietă bogată în acizi graşi esenţiali.

Un alt aspect foarte important constă în faptul că oricine suferă de candida poate beneficia de efectele curative ale acidul caprylic, prezent în uleiul de cocos şi care are puternice proprietăţi antifungice.

Uleiul de peşte

Numeroasele beneficii ale acestei grăsimi se datorează prezenţei acizilor graşi esenţiali omega -3, precum DHA şi EPA, dar şi a acidului alfa-linoleic şi acidul gamma-linoleic.

Potrivit American Heart Association, studiile clinice au demonstrat că acizii graşi esenţiali omega-3 sunt eficienţi în reducerea incidentelor de boli cardiovasculare. Acesta este unul din motivele pentru care uleiul de peşte a fost atribuit reducerii riscului bolilor cardiace. Substanţa este, de asemenea, cunoscută ca fiind un antiinflamator eficient, un antidepresiv natural şi protejează împotriva bolii Alzheimer şi a ADHD-ului.

Asiguraţi-vă, totuşi, că obţineţi o sursă pură de ulei de peşte, lipsită de mercur şi alţi agenţi contaminanţi.

Uleiul de cânepă

Unul dintre componentele cele mai benefice ale cânepii este gama completă de aminoacizi, adică o sursă perfect echilibrată de acizi graşi esenţiali (EFA). De asemenea, cânepa este una dintre puţinele plante ce furnizează o sursă completă de proteine.

Acizii graşi esenţiali (EFA) includ raportul optim de omega-3 şi omega-6, ceea ce ajută la menţinerea unui sistem imunitar sănătos şi contribuie la o stare bună a pielii, părului şi unghiilor. Concentraţia excepţională de acizi graşi esenţiali din cânepă este, de asemenea, cunoscută pentru rolul său în prevenirea bolilor cardiace, a hipertensiunii, colesterolului ridicat, artritei şi multe altele.

Este, de asemenea, important de reţinut că acizii graşi esenţiali (EFA) sunt indispensabili pentru funcţionarea şi dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos şi pentru producţia membranelor celulare sănătoase.

Avocado

Aceste fructe sunt bogate în grăsimi mononesaturate. Un fruct de mărime medie poate conţine până la 22 g de grăsime. Furnizează, de asemenea, până la 20 de nutrienţi esenţiali pentru stimularea sănătăţii, inclusiv fibre, potasiu, vitamină E, B şi acid folic.

Avocado reprezintă unele dintre cele mai sigure fructe ce pot fi cumpărate, deoarece coaja groasă le protejează de expunerea la nivelul de pesticide pe care îl primesc.

Fructele de avocado au o mulţime de alte beneficii, inclusiv proprietăţi ­antiinflamatorii, o capacitate de absorbţie crescută a nutrienţilor solubili în grăsime (precum beta caroten şi luteină), profil lipidic îmbunătăţit şi contribuie la inhibarea şi distrugerea celulelor canceroase orale.

Nucile

Nu numai că au un gust excelent, dar sunt şi o sursă bogată de grăsimi mononesaturate. O porţie de un sfert de cană de nuci poate furniza până la 95% din doza zilnică recomandată de grăsimi omega-3. Nucile au fost studiate şi promovate pentru beneficiile cardiovasculare, proprietăţile anti-cancerigene, efectele antiinflamatorii şi proprietăţile pentru sănătatea creierului. Consumaţi nuci goale, în salate sau alte mâncăruri cu legume sau împreună cu fructele.

Articol realizat cu sprijinul echipei Suplimente. Pro sau contra?

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă