14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCare este cauza morții celor 71 de refugiați, din camionul găsit în...

Care este cauza morții celor 71 de refugiați, din camionul găsit în Austria

Cei 71 de refugiaţi, din camionul găsit în Austria, au murit sufocaţi, arată concluziile medicilor legiști, după 16 autopsii, onformează Mediafax.

Patru copii se aflau printre persoanele găsite moarte în camion, pe autostrada dintre frontiera ungară şi Viena, unde fusese abandonat cu 24 de ore înainte. Refugiaţii erau cel mai probabil originari din Siria sau Afganistan.

Citește și: Anchetă în Austria: Peste 70 de refugiați, găsiți MORȚI într-un camion. Cine sunt suspecții

Doi medici patologi examinează cadavrele la departamentul de medicină legală din Viena.

“Încă aşteptăm raportul final de la echipa de legişti, dar se pare că (refugiaţii) s-au sufocat”, a declarat duminică Gerald Pangl, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Burgenland, unde a fost găsit camionul, relatează Reuters în pagina online.

Pangl a adăugat că refugiaţii erau atât de înghesuiţi în camion încât cinci persoane erau nevoite să împartă o suprafaţă de numai un metru pătrat.

Poliţia precizase anterior că vehiculul conceput pentru transportul produselor de carne nu avea guri de aerisire. Specialiştii încearcă însă să stabilească dacă unitatea de răcire a vehiculului era funcţională în timpul transportului, a adăugat Pangl.

Cinci suspecţi – patru bulgari şi un afgan – au fost reţinuţi în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...
Ultima oră
Pe aceeași temă