19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBookfest 2015: Iohannis vs. Săftoiu. Care au fost cele mai populare lansări...

Bookfest 2015: Iohannis vs. Săftoiu. Care au fost cele mai populare lansări de carte

Lansările de carte care au strâns cei mai mulţi oameni la cea de-a zecea ediție a Salonului Internațional de Carte „Bookfest” au fost volumul scris de preşedintele Klaus Iohannis, „Primul pas”, apoi cartea „Cronică de Cotroceni”, semnată de Adriana Săftoiu, şi lucrarea „Noi vorbim, nu gândim”, scrisă de Radu Paraschivescu.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini de la evenimente „Bookfest”.

Clasamentul popularității este continuat de lansarea volumului „Supunere” de Michel Houellebecq, a cărţii „Sticletele”, semnată de Donna Tartt, lansarea de carte „Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche” de Aurel Storin, avându-i ca invitați pe Stela Popescu și Alexandru Arșinel şi lansarea cărţii „Cotroceniul regal”, de Diana Mandache.

Citeşte şi: Cât a costat ţinuta lui Carmen Iohannis pentru „Bookfest”

Topul celor mai apreciate lansări de carte la Bookfest a fost continuat de lansarea „25 de ani Monografia SRI, 1990-2015”, a editurii RAO, cu participarea lui Eduard Hellvig, a lui George Cristian Maior și a lui Virgil Măgureanu, cu toții șefi ai SRI din acea perioadă, alături de Radu Timofte, decedat între timp.

De asemenea, au fost apreciate dezbaterea “Milan Kundera, Marele singuratic al literaturii cehe” şi lansarea cărții “69 de motive stupide ca să te apuci de citit”.

A doua ediție a Salonului de Carte Bookfest din Târgu-Mureş va avea loc între 4 şi 7 iunie la Teatrul Național.

„Bookfest” s-a desfăşurat în Capitală în perioada 20 – 24 mai, la Romexpo, şi a inclus peste 300 de evenimente –  lansări, dezbateri și colocvii, proiecții cinematografice și evenimente interactive. La eveniment au participat peste 1.000.000 de volume și 200 de edituri.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 a fost organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Centrului Ceh din București. Proiectul este co-finanțat de Ministerul Culturii și realizat cu sprijinul Bursei de Valori București și XTB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă