19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCardurile Prepay, cele mai bune instrumente pentru plata pe net

Cardurile Prepay, cele mai bune instrumente pentru plata pe net

Posta Romana va lansa la inceputul anului 2009 primul card nebancar de tip Prepay (reincarcabil) destinat persoanelor fizice. Posesorii acestui card vor putea reincarca sume mici de bani si vor putea sa stea fara grija ca ar exista posibilitatea sa ramana fara bani in cont atunci cand fac plati pe internet.

Trebuie spus de la inceput ca pentru obtinerea acestui card nu este nevoie sa va deschideti un cont in banca. Cardul Prepay Mastercard al Postei Romane va fi denominat in RON si va putea fi alimentat cu fonduri la oficiile postale ale C.N. "Posta Romana" S.A. de pe intreg teritoriul tarii, atat de catre clienti, cu sumele disponibile, cat si de catre companie, cu valoarea platilor sociale datorate. Accesul la fondurile alimentate va fi imediat, iar consumarea lor se va putea face, atat in Romania, cat si in strainatate, prin plati la comercianti, plati online, retrageri de numerar de la oficiile postale sau de la bancomatele care afiseaza sigla Mastercard.

Ce faci cu un Prepay
Una dintre problemele cele mai mari ale cumparatorilor din Romania atunci cand vine vorba de platile pe internet este nesiguranta in sistemele de criptare a tranzactiilor. "Am un singur card – un Mastercard – pe care imi intra salariul, am o limita de credit destul de mare pe el si cand am bani de pus deoparte ii depun tot in contul acestui card", povesteste Andrei Negoita, un tanar care spune ca acest card Prepay ar fi o solutie viabila pentru el. "Daca vreau sa cumpar carti de 100 de euro, cu atat voi reincarca cardul in cauza", a mai spus Negoita.

Un cadou pentru copii
In Europa de Vest tot mai multi parinti le ofera copiilor lor carduri reincarcabile, din dorinta de a-i obisnui cu folosirea acestor elemente de plata, dar si pentru a-i invata sa fie responsabili atunci cand cheltuiesc. Acelasi lucu se poate intampla si la noi, parintii putand fi siguri ca tinerii nu-si mai pierd banii sau nu depasesc anumite limite atunci cand merg la cumparaturi cu cardul propriu.

Moartea mandatului postal
In momentul de fata, cele mai utilizate servicii de transfer de bani la nivel national sunt cele ale Postei Romane. De exemplu, in cazul in care vrei sa trimiti bani in tara cu un mandat postal simplu, destinatarul va primi banii dupa aproximativ 4-5 zile din momentul trimiterii lor. Cu optiunea E-Mandat, dureaza o zi sau doua. Cea mai rapida optiune este mandatul online, prin intermediul caruia banii ajung intr-o ora la destinatar. Insa, cu cat timpul de transfer scade, cu atat preturile si taxele cerute de Posta Romana cresc. Cu cardul Prepay, unele taxe vor disparea. De exemplu, in strainatate cardurile astfel emise nu au un comision de alimentare, deci taxa de trimitere a banilor dispare. Se plateste numai atunci cand se extrag banii de la bancomat. In momentul in care banii sunt reincarcati, ei devin disponibili pentru extragere sau utilizare in nu mai mult de 5 minute.

Siguranta sporita
"Cardul este caracterizat prin usurinta in utilizare, siguranta fondurilor si a tranzactiilor, fiind un card embosat, care utilizeaza tehnologiile cip si PIN, dar si semnatura", a declarat pentru "Romania libera" Claudiu Ionescu, director executiv Control, calitate si proiecte in cadrul Postei Romane.

DIFERENTE

» Avantaje:
– este un card foarte sigur, ingloband tehnologia CIP si PIN;
– in cazul platilor pe internet nu va expuneti cardul de salariu sau banii economisiti intr-un cont de card;
– aveti un mai bun control al platilor efectuate pe net;
– cardul poate fi folosit si la rezervarea de hoteluri, pe internet, fiind recunoscut ca un card normal de credit;
– posibilitatea inregistrarii cu PayPal, pentru a putea plati pe net pe site-urile care colaboreaza cu sistemul PayPal.

»  Dezavantaje:
– anumite site-uri internationale nu proceseaza tranzactii de pe astfel de carduri Prepay. De exemplu, nu puteti achizitiona bilete de avion de pe site-uri precum Opodo.com sau Expedia.fr cu un astfel de card;
– exista posibilitatea ca unele site-uri sa  nu recunoasca cardul si sa obtineti mesajul de tranzactie neefectuata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă