19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCaravana a Uniunii Europene in judetul Neamt

Caravana a Uniunii Europene in judetul Neamt

Caravana de informare a Uniunii Europene in Romania intitulata "Cetatenia europeana nu inseamna simple cuvinte, ci drepturi concrete" va poposi, astazi, in municipiul Piatra Neamt.
Evenimentul se va desfasura, intre orele 10.00 si 18.00, in Piata Petrodava, in fata Bibliotecii Judetene "G.T. Kirileanu".
La stand vor avea loc sesiuni interactive de informare, care vor continua cu posibilitatea participantilor de a cere buletine de raspuns si se vor termina cu distribuirea de brosuri, postere, carti si cadouri. Brosurile informeaza cetatenii asupra drepturilor fundamentale ale omului, enumerate in tratatele europene. In ce priveste drepturile cetateanului, nemtenii vor fi informati ca orice cetatean al unui stat membru al Uniunii Europene este si cetatean al Uniunii Europene si beneficiaza de drepturi specifice.

Acest lucru implica dreptul de a vota si a candida la alegerile locale si europene in statul membru in care cetateanul rezida, chiar daca acesta nu este statul de origine, dreptul de a beneficia de o buna administratie a institutiilor europene si accesul la documentele lor, dreptul de a adresa petitii Parlamentului European si de a depune plangeri in legatura cu gestionarea institutiilor europene, dreptul la protectia consulara in orice stat membru UE, in cazul unor probleme intalnite intr-un stat in care tara nu este reprezentata. Campania de informare se desfasoara in perioada 24 septembrie–4 octombrie, in toate judetele din tara, in fiecare zi din aceasta perioada avand loc manifestari simultan in patru orase si este organizata de Fundatia "Familia si Ocrotirea Copilului", desemnata de Comisia Europeana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă