17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCaptura-record de tigari de contrabanda

Captura-record de tigari de contrabanda

»  La granita de la Prut a fost capturat cel mai mare transport de tigari de contrabanda din ultimii ani, de 528.000 de pachete, burdusite in 30 de paleti in care ar fi trebuit sa se afle detergent lichid.

Politistii de frontiera si vamesii de la Vama Galati-Rutier au avut parte de o captura-record, de 528.000 de pachete de tigari de contrabanda, in valoare de un milion de euro. Tigarile erau ascunse intr-un TIR cu care un moldovean s-a prezentat la vama, pe sensul de intrare in tara. Politistii au avut suspiciuni din cauza starii de nervozitate a soferului, asa ca au procedat la un control amanuntit al marfurilor transportate. "La Punctul de Trecere a Frontierei  Galati-Rutier s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul din Republica Moldova, C. Gheorghe, in varsta de 42 ani, conducand un tir marca MAN inmatriculat in Republica Moldova, avand ca incarcatura declarata 18 tone de detergent lichid. Cu ocazia  controlului de frontiera, echipa mixta formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit nedeclarata cantitatea totala de 528.000 pachete tigari, diferite marci.

 

Intreaga cantitate de tigari era ascunsa si disimulata prin metoda "capac", din cei 32 de paleti care ar fi trebuit sa fie incarcati cu detergent lichid, doar doi paleti contineau aceasta marfa", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati, inspectorul Maricel Antohi. In cei 30 de paleti cu tigari de contrabanda, politistii au gasit 334.400 pachete de tigari marca "Regal", 105.600 pachete "LM" si 88.000 de "Super Kings".

Conform documentelor de insotire a marfii, transportul a fost incarcat in Ucraina si avea ca destinatie finala Bulgaria. Asa cum prevede legea, autoritatea vamala a ridicat in vederea confiscarii intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de peste un million de euro, in cauza fiind continuate cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T Galati. TIR-ul va fi de asemenea confiscat, in baza unei prevederi legale care stipuleaza ca sunt confiscate si mijloacele de transport folosite de contrabandisti la transportarea marfurilor de contrabanda.

» Aceasta este cea mai mare captura de tigari inregistrata in ultimii ani la frontiera de la Prut.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă