16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCapitanul Neculai a pretins scafandrilor 20 milioane ca sa uite de taxe

Capitanul Neculai a pretins scafandrilor 20 milioane ca sa uite de taxe

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Portului Galati l-au prins in flagrant pe purtatorul de cuvant al Capitaniei Portului Galati, Georgel Neculai, pe cand incasa de la Vasile Cosma, seful Grupului de Scafandri Grei si Autonomi din Galati, 20 de milioane, suma pretinsa pentru a nu mai plati ANR taxa de 5% din valoarea lucrarilor portuare.
Georgel Neculai, in varsta de 39 de ani, avea gradul de capitan de port in cadrul Autoritatii Capitaniei Portului Galati si in atributiile sale intrau cercetarea unor evenimente de navigatie, cercetarea evenimentelor de poluare si supervizarea unor activitati portuare. El s-a gandit sa faca un ban in plus si i-a cerut lui Vasile Cosma, administratorul SC Cosma SNC Ð Grupul de Scafandri Grei si Autonomi din Galati, sa ii plateasca lui 20 de milioane de lei vechi pentru a-i fi „uitata” plata taxei ce trebuie platita catre Autoritatea Navala Romana, de 5% din valoarea lucrarilor portuare. Vasile Cosma a sesizat Parchetul si procurorii au inscenat flagrantul. Cele 20 de bancnote au fost marcate cu praf specific si plata a avut loc, conform intelegerii, luni dupa-amiaza, la ora 16.20, intr-un autoturism, chiar in parcarea de langa Capitania Portului Galati. Scena flagrantului a fost inregistrata. Procurorii l-au retinut pe Georgel Neculai pentru 24 de ore si ieri dupa-amiaza l-au prezentat in fata instantei de la Judecatoria Galati, cu propunere de introducere in arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile. Infractiunea comisa de Neculai a fost incadrata ca santaj, conform art. 94 alin. (1) al Codului Penal si daca va fi gasit vinovat acesta risca o pedeapsa de la 6 luni la 5 ani inchisoare. Procuroarea Liliana Istrate, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, ne-a declarat ca, pe langa celelalte probe, procesul-verbal de flagrant si imaginile inregistrate in timpul flagrantului, la dosar se afla si inregistrarea unei convorbiri dintre cei doi. Administratorul Grupului de Scafandri Grei si Autonomi din Galati, Vasile Cosma, ne-a declarat ca el si oamenii sai lucreaza din greu si in conditii foarte grele pentru acesti bani: „Eu banii pe care ii muncesc nu-i arunc asa, in stanga si in dreapta”. Directorul Capitaniei Portului Galati, Octavian Gheorghiu, ne-a declarat ca Georgel Neculai lucra in cadrul ANR din anul 1996, pana acum nu mai avusese vreo sanctiune administrativa si a precizat ca imediat dupa ce Capitania Galati va primi oficial instiintarea de la Parchet acestuia i se va desface contractul de munca.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă