22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialCanicula afectează sănătatea gălățenilor: Alte nouă persoane au căzut pe stradă din...

Canicula afectează sănătatea gălățenilor: Alte nouă persoane au căzut pe stradă din cauza temperaturilor ridicate

Nouă persoane au căzut pe stradă, în ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor ridicate care s-au înregistrat în judeţul Galaţi, a afirmat, joi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, conform Mediafax.

“În ultimele 24 de ore, 17 persoane au fost afectate, să spunem aşa, într-un mod mai direct, de căldură. Este vorba despre nouă căzuţi în stradă şi de opt cazuri de lipotimii. Au mai fost însă şi cinci accidente vasculare, trei crize de epilepsie, şapte de hipertensiune, patru cu boli diareice şi două cazuri de comă”, a spus Mihai Polinschi.

Citește și: Cum intervin autoritățile în zonele afectate de COD ROȘU de caniculă

El a precizat că numărul intervenţiilor ambulanţelor a scăzut uşor, în ultimele 24 de ore, faţă de intervalul precedent.

“Au fost 191 de intervenţii în total, faţă de 199 în celelalte 24 de ore”, a spus Polinschi.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi afirma, miercuri, că în decurs de 24 de ore au fost înregistrate opt cazuri de persoane căzute în stradă, iar numărul intervenţiilor ambulanţelor crescuse, în urma caniculei, cu aproape 20 la sută faţă de un interval obişnuit.

Citește și: Canicula face victime în Galați: Opt persoane au căzut în stradă din cauza căldurii excesive

Nouăsprezece judeţe, între care şi Galaţi, sunt, joi, sub avertizare cod galben de caniculă, în aceste zone temperaturile vor ajunge după-amiază la 35-37 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă