16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCanicula aduce investitii la Urgenta

Canicula aduce investitii la Urgenta

» Aproximativ zece aparate de aer conditionat asigura temperatura optima in salile de operatie.

» Medicii au primit o avertizare cu privire la vremea caniculara de la Ministerul si Autoritatea de Sanatate Publica.

spitalul clinic judetean de Urgenta Constanta a primit un avertisment din partea Ministerului Sanatatii si Autoritatii de Sanatate Publica cu privire la vremea caniculara din urmatoarele zile. "Pentru a respecta cerintele, am intocmit un plan de masuri concretizat. Printre achizitii se numara ventilatoare, aer conditionat, solutii perfuzabile si materiale sanitare", a declarat purtatorul de cuvant SCJU, dr. Florin Stoian. Aproximativ zece aparate de aer conditionat asigura temperatura optima in salile de operatie si terapie intensiva. Acestea au fost achizitionate fie prin sponsorizari, fie prin finantare directa a spitalului. "In aceasta perioada, intr-o sala de operatie sunt aproximativ 30-40 de grade, iar un medic este nevoit uneori sa stea si pana la noua ore pentru a finaliza o astfel de interventie. Din acest motiv, aerul conditionat se impune ca o necesitate. Ar fi fost de preferat sa beneficiem de un sistem de ventilatie complet, insa era prea costisitor. Aerul conditionat poate provoca numeroase afectiuni, precum pneumoniile si bronho-pneumoniile. Daca aparatul este dus la service in mod corespunzator, iar filtrul este curatat periodic, pericolul imbolnavirii este diminuat considerabil", a adaugat dr. Florin Stoian. Amenajarea de la morga si laboratorul de analize medicale SCJU intra in planul spitalului.

» Apel la populatie

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta recomanda populatiei sa evite deplasarea pe timpul zilei si expunerea prelungita la soare. Pentru a intampina cu succes temperaturile ridicate, unitatea sanitara cu paturi a asigurat o asistenta primara sporita. "Ne confruntam la Urgenta cu un deficit de personal. sapte posturi de medici sunt neocupate de saptamani intregi", a declarat dr. Florin Stoian. Peste maximum o luna, spitalului i se va da o noua fata pentru ca vor incepe lucrarile de reabilitare. Pentru reamenajarea serviciului de urgenta au fost alocate 1.500.000 lei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă