10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialCandidații la alegerile prezidențiale din Franța au avut, marți, prima dezbatere televizată

Candidații la alegerile prezidențiale din Franța au avut, marți, prima dezbatere televizată

Cei 11 candidați la alegerile prezidențiale din Franța s-au reunit, marți, pentru prima dată într-o dezbatere televizată, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Un sondaj Elabe difuzat imediat după cele patru ore de dezbatere a arătat că telespectatorii au apreciat cel mai mult prestația la televiziune a candidatului radical de stânga Jean-Luc Melenchon, care nu are practic șanse să treacă de primul tur, dar a fost preferat de 25% din cei care au urmărit emisiunea. Centristul Macron s-a clasat al doilea, cu 21%, iar programul său de guvernare a fost cel mai apreciat, cu 23% din răspunsurile la sondaj.

Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, a fost apreciată abia a patra ca performanță, cu 11%, după conservatorul Francois Fillon, care a întrunit 15%. Sondajul Elabe nu s-a referit la intențiile de vot, ci doar la reacțiile față de show-ul electoral la televiziune.  

Macron și Le Pen, favoriți în primul tur conform sondajelor de opinie, s-au contrazis vehement între ei și cu Melenchon pe tema Europei. Macron dorește întărirea construcției europene, Le Pen — ieșirea imediată a Franței din zona euro și apoi din Uniunea Europeană, iar Melenchon — renegocierea tratatelor UE, dar nu și un "Frexit" după modelul Brexit-ului deja declanșat de Regatul Unit.

Sondajele îl indică drept câștigător în turul al doilea pe candidatul de centru, însă procentul mare de alegători nehotărâți lasă loc pentru surprize.

Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă