19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCandidat acuzat ca isi pune telefonul Primariei pe fluturasii electorali

Candidat acuzat ca isi pune telefonul Primariei pe fluturasii electorali

» Asociatia Pro Democratia il acuza pe candidatul PD-L la Primaria Clujului ca ar confunda resursele administratiei cu cele ale partidului.

Primul scandal electoral a aparut la Cluj pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru Primarie. Candidatul PD-L, Sorin Apostu, este criticat de reprezentantii Asociatiei Pro Democratie, pentru ca, pe materialele sale electorale, se foloseste de resursele administratiei locale, pe care o conduce in calitate de primar interimar. Potrivit reprezentantilor Pro Democratia, pe o serie de materiale publicitare, clujenii sunt indemnati sa il contacteze pe Sorin Apostu la telefonul 0264984, al Primariei Cluj-Napoca, precum si pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro. Un alt material electoral mentioneaza ca Sorin Apostu poate fi gasit la sediul Primariei, de pe Calea Motilor. In opinia reprezentantilor Asociatiei Pro Democratia, acest lucru incalca legea.

 

Concrent, legea nr. 334 referitoare la finantarea partidelor politice mentioneaza ca "este interzisa folosirea resurselor financiare, umane si tehnice apartinand institutiilor publice, regiilor autonome, companiilor nationale, societatilor comerciale sau societatilor bancare la care sunt actionari majoritari statul ori unitati administrativ-teritoriale, pentru sprijinirea activitatii partidelor politice sau a campaniei electorale a acestora, altfel decat in conditiile stabilite de legile electorale".
Sorin Apostu afirma, pe de alta parte, ca acele materiale informative nu sunt electorale, ci ca ele au fost realizate de el in calitate de primar al Clujului. "Ele prezinta clujenilor ce proiecte are Primaria. Campania de informare va continua si dupa alegeri", a spus primarul din Cluj. Sorin Apostu a mai afirmat ca nu poate opri activitatea Primariei in plina campanie electorala. Sorin Apostu a devenit primar interimar in urma demisiei lui Emil Boc, care a renuntat la functia de primar ca sa preia mandatul de premier.

SCANDAL
Au existat mai multe tentative de a pune gaz pe focul campaniei electorale din Cluj. Unul dintre candidatii la Primaria Clujului a oferit suma de 10.000 de euro pentru inregistrarile video ale scandalului din Club Romantic in care a fost implicat europarlamentarul PD-L Rares Niculescu. De asemenea, au existat mai multe dispute intre "locotenentii" celor implicati in lupta pentru Primarie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă