8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialCând află Gigi Becali dacă va eliberat condiționat din penitenciar

Când află Gigi Becali dacă va eliberat condiționat din penitenciar

Contestația procurorilor la decizia de săptămâna trecută a Judecătoriei Medgidia, care a admis solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiÅ£ionată din Penitenciarul Poarta Albă, va fi judecată în 31 martie, au decis, miercuri, magistrații Tribunalului ConstanÅ£a, relatează Mediafax.

Citește și: Gigi Becali poate fi eliberat. Decizia nu este definitivă. Ce declarații a făcut avocatul

Dosarul de eliberare condiÅ£ionată a lui Gigi Becali a ajuns la Judecătoria Medgidia, după ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea condiționată din penitenciar, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că omul de afaceri întrunește condițiile pentru a fi pus în libertate.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce AdministraÅ£ia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. FinanÅ£atorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

Citește și: Becali: Când ies mă transform în om duhovnicesc

El a depus, în timpul detenÅ£iei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. InstanÅ£a a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenÅ£ie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiÅ£iile în care condamnarea dată în dosarul “Valiza” nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar și această solicitare a fost respinsă de către instanță.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, “Muntele Athos, patria Ortodoxiei” și “Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, “Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Cele mai citite

Șase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei Norvegiei

Un elicopter care transporta șase persoane s-a prăbușit miercuri în ocean, în largul coastei de vest a Norvegiei, iar toate cele șase persoane de...
00:00:58

Avertisment ONU: Generarea de deșeuri dăunătoare și daunele vor crește

Deșeurile produse de public vor crește până în 2050, provocând daune de sute de miliarde de dolari prin pierderea biodiversității, schimbările climatice și poluarea...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...
Ultima oră
Pe aceeași temă