17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCanabis oltenesc cu tehnologie occidentala

Canabis oltenesc cu tehnologie occidentala

Trei politisti dintr-o comuna doljeana au descoperit o imensa plantatie de canabis organizata la standarde cu adevarat europene. Este vorba de doua sere, in suprafata totala de 500 mp, din comuna Melinesti, in care canabisul era irigat si legat cu ata, totul fiind aranjat pana la detaliu, cu o rigurozitate extrema.

De aproape trei saptamani, seful de post, ag. sef Marian Sisu, a observat ca in gradina casei familiei lui Alexandru Danut Chivu, de 30 de ani, "rasarisera” doua sere construite foarte bine. Atentia politistilor fusese atrasa de acest lucru, cu atat mai mult cu cat serele, prin arhitectura lor, contrastau frapant cu imobilul amarat si darapanat al familiei Chivu. Din curiozitate profesionala, pe data de 10 august, seful de post, ajuns in zona impreuna cu colegii sai, l-a intrebat pe proprietar ce cultiva in acele sere. Acesta a spus ca flori.
Chiar atunci politistii au vazul o persoana suspecta fugind si ascunzandu-se in beciul casei, motiv pentru care au intrat in curtea lui Chivu. Suspectul a fost retinut fara probleme, politistii din Melinesti constatand cu aceasta ocazie ca respectivul este strain. Acesta a fost dus la postul de politie, unde i s-a stabilit identitatea: Heindrich Berger Neider, cetatean elvetian nascut in Norvegia. Cand au intrat in serele din gradina familiei Chivu, una dintre cele mai sarace din comuna, politistii au ramas stupefiati de ce-au vazut. Serele, construite dupa o tehnologie de varf, aveau sase metri inaltime si adaposteau o vasta cultura de canabis.

Politistii doljeni pazesc si uda culturile

In sere, pana si cele mai mici ramurele ale plantelor erau legate pe fire de ata, la distante strict egale, parca masurate cu sublerul. Dintr-un bazin construit in afara serelor, o motopompa submersibila tragea apa pentru irigatul culturilor de canabis. Acolo era creata o atmosfera atat de propice, incat canabisul ajungea foarte repede la maturitate. De toate acestea s-a ocupat in exclusivitate elvetianul de origine norvegiana.
Neider a fost arestat pe data de 11 august, chiar de ziua sa de nastere instanta facandu-i "cadou” un mandat de arestare, de 29 de zile. Elvetianul era in combinatie cu doi romani si un american, in prezent dati in urmarire internationala.
In aceeasi zi in care a fost descoperita plantatia, intregul caz a intrat si in atentia politistilor de la DIICOT Dolj. Practic, aceasta este cea mai mare captura de canabis "proaspat” din Romnia, faptul in sine fiind chiar inedit. Daca cei trei politisti din Melinesti n-ar fi "mirosit” la timp afacerea, aceasta ar fi adus sume uriase traficantilor, pentru ca in cele doua sere se putea obtine productie continua, indiferent de anotimp. Pe moment nu s-a stabilit cat de implicat in afacere este proprietarul terenului. Elvetianul i-a propus sa-i plateasca porumbul pe care omul il cultivase de pe suprafata de 500 mp, taranul nostru acceptand oferta. Chivu nu a fost retinut pana acum, insa cercetarile continua. Plantatia nu a fost desfiintata, iar politistii, nu cei din comuna, o pazesc si uda canabisul.

Cele mai citite

Tinerii din Generația Z se demotivează rapid la locul de muncă dacă nu primesc atenția necesară, avertizează experții HR

Tinerii angajați din prezent își doresc să avanseze rapid și să fie implicați activ la locul de muncă, însă se demotivează ușor dacă angajatorii...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme plăcută, dar cu ploi răspândite în aproape toată țara

În următoarele două săptămâni, România va experimenta o vreme predominant plăcută, conform prognozei publicate luni de ANM. Totuși, ploile vor fi frecvente în majoritatea...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă