12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCampionii încearcă reabilitarea

Campionii încearcă reabilitarea

Gălăţenii trebuie să învingă, astăzi, nou-promovata Concordia Chiajna pentru a face uitată înfrângerea din prima rundă a campionatului.

 

Debutul noii ediţii de campionat nu a fost tocmai pe placul suporterilor gălăţeni. Echipa campioană, Oţelul, a debutat cu o înfrângere în faţa celor de la Astra Ploieşti, scor 1-2. Supărat pe elevii săi şi pe arbitraj, tehnicianul Dorinel Munteanu a spus că echipa sa putea rezista la Ploieşti şi că ar fi meritat măcar un egal. Rezultatul mai puţin reuşit din runda inaugurală poate fi dat uitării în această seară, când Oţelul va primi vizita celor de la Concordia Chiajna. Deşi iniţial FRF a anunţat că Oţelul nu va juca acasă primul meci de pe teren propriu din această stagiune, din cauza evenimentelor de la Supercupa României, oficialii de la Bucureşti au revenit asupra deciziei, astfel că Oţelul va juca în faţa propriilor suporteri meciul cu Chiajna.

Clasamentul primei etape o găsea pe campioană pe locul 13. Situaţia se poate îmbunătăţi semnificativ, mai ales că Oţelul joacă în ultima partidă a rundei şi un succes ar propulsa echipa gălăţeană până în apropierea locului opt. Adversara oţelarilor în meciul din această seară a pierdut şi ea partida inaugurală.

Noua promovată a fost învin-să în prima etapă a campionatului cu scorul de 2-1 de Sportul Studenţesc, chiar pe propriul teren. În condiţii normale, echipa pregătită de Dorinel Munteanu nu ar trebui să -aibă probleme în faţa celor de la Chiajna. Meciul Oţelul Galaţi – Concordia Chiajna va avea loc în această seară cu începere de la ora 20.30. Dincolo de lupta din campionat, gălăţenii se gândesc şi la viitor. Astfel, tehnicianul Dorinel Munteanu a promovat un tânăr jucător de la echipa secundă a clubului, mijlocaşul central Alexandru Chebac, acesta urmând să facă parte din lotul primei echipe de-a lungul întregului campionat. „Chebac este băiatul fostului fotbalist şi am numai referinţe bune despre el. Va depinde însă numai de el şi trebuie să profite din plin de această şansă”, a declarat Munteanu despre noul venit în lot, pentru site-ul oficial al clubului.  


Munteanu,supărat pe Piţurcă

Antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu, a declarat că nu ştie de ce selecţionerul Victor Piţurcă nu a convocat pentru acţiunea echipei naţionale nici un jucător de la echipa sa. Mai mult, Munteanu a fost ironic la adresa selecţionerului. „Sunt surprins de faptul că nici un fotbalist de la noi nu a fost convocat pentru meciul pe care echipa naţională îl va juca. Probabil că selecţionerul crede că jucătorii campioanei nu au valoare şi din acest motiv nu a convocat pe nimeni”, a spus Munteanu.

13 este locul ocupat de Oţelul Galaţi în clasamentul Ligii I înaintea meciului cu Chiajna. 

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă