3.7 C
București
miercuri, 11 decembrie 2024
AcasăInternaționalSecretarul de Interne: Marea Britanie nu poate opri bărcile mici strigând la...

Secretarul de Interne: Marea Britanie nu poate opri bărcile mici strigând la mare

Într-un editorial publicat în The Telegraph, ministrul de interne laburist, Yvette Cooper cere sprijinul ”vecinilor” și punctează de ce vorbele nu aduc soluțiile.

Cea mai bună modalitate de a consolida securitatea la frontieră este să colaborăm cu țările vecine care se confruntă cu aceleași provocări. Grupurile criminale care profită din subminarea securității noastre de frontieră și care pun vieți în pericol au scăpat nepedepsite mult prea mult timp.

Bărcile mici periculoase organizate de aceste grupuri în Canalul Mânecii le aduc sute de milioane de lire sterline pe an, în timp ce vieți se pierd, violența traficanților a crescut, iar securitatea noastră colectivă este afectată.

Rețelele lor nu se întind doar prin Franța, ci în întreaga Europă și dincolo, din munții Kurdistanului până pe piețele financiare din Kabul și în țări din întreaga lume.

În fața rețelelor criminale transfrontaliere, avem nevoie de noi rețele de aplicare a legii la nivel transfrontalier, hotărâte să le perturbe, să le degradeze și să le distrugă.

Distrugerea grupurilor de contrabandiști nu se va realiza prin trucuri ineficiente sau soluții rapide. Este nevoie de un plan cuprinzător care să combine cel mai bun sprijin din partea aplicării legii din Marea Britanie cu o colaborare internațională major îmbunătățită – aceasta este noua abordare pe care o adoptă acest guvern pentru a spori securitatea la frontieră și a salva vieți.

Astăzi, comunitatea globală a aplicării legii se va reuni la Glasgow, deoarece Marea Britanie găzduiește Adunarea Generală Interpol. Aceasta aduce laolaltă cele 196 de țări membre pentru a lua decizii și a modela abordarea globală față de cele mai periculoase amenințări cu care ne confruntăm. De peste o sută de ani, agențiile de aplicare a legii din întreaga lume s-au unit pentru a combate crima organizată și gravă transfrontalieră. Principiile cooperării sunt cruciale, fie că este vorba de Interpol, de vecinii noștri europeni sau de partenerii mai îndepărtați. Dar trebuie să le aplicăm mult mai puternic împotriva rețelelor de contrabandă și trafic de persoane – o abordare de ansamblu atât aici, cât și în lume, așa cum facem pentru contracararea amenințărilor teroriste.

După alegeri, am înființat imediat Comandamentul de Securitate a Frontierei pentru a conduce eforturile Regatului Unit. Modelată pe fostul Oficiu pentru Securitate și Combaterea Terorismului, înființat de ultimul guvern laburist, aceasta este condusă de fostul șef de poliție Martin Hewitt și va coordona eforturile guvernamentale pentru a-i viza pe cei care câștigă milioane din traversările periculoase cu bărci mici. Acum, pe măsură ce reunim această familie internațională de aplicare a legii, Prim-ministrul și cu mine anunțăm o investiție de 150 de milioane de lire sterline în Comandamentul de Securitate a Frontierei. Fondurile vor fi alocate investițiilor în tehnologie, capacități și ofițeri specializați din agențiile de securitate a frontierei, sute de ofițeri de informații și anchetatori pentru Comandamentul de Securitate a Frontierei și investiții suplimentare în rețelele noastre internaționale, cum ar fi Europol, unde am crescut deja numărul de ofițeri britanici.

Aceasta va reuni activitatea Forțelor de Frontieră, a forțelor de poliție, a agențiilor de informații și a Agenției Naționale de Crimă, care va putea extinde investigațiile asupra criminalității organizate în domeniul imigrației pe plan global. Acest lucru se adaugă la dublarea sprijinului Regatului Unit pentru operațiunile globale ale Interpol și la investiția suplimentară de 24 de milioane de lire sterline anul viitor pentru a combate infracțiunile organizate internaționale grave, cum ar fi traficul de droguri și arme, fraudele și protejarea oamenilor de exploatare.

Și, alături de vecinii noștri apropiați, dezvoltăm noi planuri cu Italia pentru a aborda finanțele ilicite ale traficanților, noi planuri cu Germania pentru a viza lanțurile de aprovizionare cu bărci și motoare și noi planuri cu Franța pentru a urmări rețelele de contrabandă care operează de-a lungul coastei. Adevărul este că cooperarea internațională nu a fost niciodată mai importantă.

Regatul Unit are capacități de primă clasă. Agențiile noastre de aplicare a legii și de securitate sunt formate din profesioniști excepționali care lucrează zi și noapte pentru a ne proteja pe toți. Dar pericolele cu care se confruntă au devenit tot mai interconectate. Granițele dintre diferitele forme de criminalitate sunt tot mai estompate. Oamenii, inclusiv cei care ne doresc răul, nu au fost niciodată mai conectați.

Aceasta înseamnă că sarcina de a opri criminalii și de a proteja oamenii transcende granițele în moduri care ar fi fost de neimaginat când Interpol a fost conceput acum peste un secol. Angajamentul acestui guvern de a urmări o cooperare mult mai strânsă în materie de securitate cu partenerii internaționali este o abordare rațională și practică, care recunoaște cum ceea ce se întâmplă în afara granițelor ne afectează securitatea aici acasă.

Cel mai bun mod de a întări securitatea frontierelor Marii Britanii este să lucrăm cu țările vecine care se confruntă cu aceleași provocări, nu doar să stăm pe țărm strigând la mare. Pentru a ne face pe toți mai siguri, este timpul să recunoaștem că securitatea națională și cea globală sunt două fațete ale aceleiași monede. 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România, în centrul deciziilor economice la Bruxelles

România primește o perioadă extinsă de ajustare fiscală de 7 ani România se numără printre cele cinci state membre cărora li s-a aprobat o perioadă...

Elena Lasconi: Înainte de orice, sunt un om care dorește binele României

Liderul USR, Elena Lasconi, a vorbit despre acordul partidelor proeuropene de a intra împreună la guvernare și a spus că momentul „foarte greu” prin...

Alegerile din România au șocat un profesor român de la celebra universitate Oxford

Corneliu Bjola, profesor de Studii Diplomatice la Universitatea Oxford, spune că rezultatele primului tur al alegerilor au fost un şoc şi că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă