24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCampionatele Nationale de sanie ale Romaniei se vor desfasura in Germania

Campionatele Nationale de sanie ale Romaniei se vor desfasura in Germania

Pentru prima data in istoria sportului romanesc – sau cel putin nimeni nu-si aminteste de vreun precedent – Campionatele Nationale de sanie, programate in martie, se vor desfasura in acest an in Germania. Conducerea forului nostru de specialitate a fost nevoita sa ia aceasta masura extrema din cauza lipsei unei baze competitive in tara. Pista de la Sinaia, singura care din punct de vedere tehnic ar fi permis gazduirea intrecerilor, este inutilizabila pentru ca, din cauza vremii extrem de calde, nu poate fi inghetata.
In aceste conditii, s-a hotarat ca cei 35 sau 45 de participanti la Campionatele Nationale de sanie, rezervate atat juniorilor, cat si seniorilor, sa faca deplasarea la Könicssee, o localitate din Germania situata la aproximativ 20 de km de Salzburg (Austria). Numarul exact al reprezentantilor celor zece cluburi din tara nu se cunoaste deocamdata cu exactitate, deoarece inscrierile nu au fost finalizate. “Am asteptat pana in ultimul moment sa vina frigul, dar previziunile meteo sunt nefavorabile. Noi avem nevoie de minimum zece zile de temperaturi intre -8 si -10 grade Celsius pentru a ingheta partia de la Sinaia, or, mai mult de sapte zile de ger nu ne-a garantat nimeni. Prin urmare, am cautat solutii peste hotare si am gasit intelegere la directorul partiei artificiale de la Könicssee, care a fost de acord sa ne inchirieze baza la preturi rezonabile”, ne-a explicat Ion Duminicel, secretarul general al Federatiei Romane de Bob si Sanie.

Preturi ca la Sinaia

Pentru cluburi, marea problema in cazul participarii la o competitie in strainatate a fost cea legata de costuri, dar forul de specialitate s-a angajat sa sustina financiar atat transportul, cat si inchirierea bazei de concurs. “Nu aveam de ales. Intre a merge in Germania si a nu mai tine competitia, care reprezinta unul din principalele noastre criterii de alcatuire a loturilor nationale, am ales prima varianta. Pentru a convinge cluburile sa accepte aceasta solutie neobisnuita, le-am spus ca vor trebui sa asigure sportivilor si tehnicienilor lor doar masa si cazarea, cum s-ar fi intamplat daca am fi mers la Sinaia. Din fericire, gratie calitatilor de negociator ale directorului tehnic (n.r. – Ioan Apostol), am obtinut in Germania preturi de cazare si masa comparabile cu cele de la o pensiune din Sinaia, si toata lumea a fost de acord cu deplasarea”, a mai spus Duminicel.
Pentru a se obisnui cu partia de concurs, aspirantii la podiumul national vor sta la Könicssee intre 5 si 10 martie. In prima parte a intervalului au fost programate antrenamentele de acomodare, iar intrecerile efective vor avea loc in ultimele doua zile.
 

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă