20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCampion prin abandon

Campion prin abandon

Ieseanul Radu Zarif a castigat titlul national al categoriei 75 kg la Campionatele Nationale de box pentru seniori dupa ce s-a impus in toate cele patru meciuri prin… abandon. Iasiul a cucerit la nationalele de seniori patru medalii.

Pugilistul iesean radu Zarif, legitimat la cluburile CSM Bacau si Gladiatorul Iasi, si-a pastrat centura de campion national al categoriei 75 kg la box amator, fara sa incaseze prea multi pumni. Zarif a castigat toate cele patru meciuri in care a boxat inainte de limita, iar in finala disputata impotriva aradeanului Alexandru Cristofor a stat in ring doar 20 secunde, oponentul sau abandonand din cauza unei accidentari.
"Sunt foarte bucuros pentru ca am reusit sa-mi pastrez centura de campion. Pentru mine a fost o competitie destul de lejera, tinand cont de faptul ca am castigat toate meciurile inainte de limita. Este cel mai facil titlu din cariera mea", a declarat Radu Zarif.

In gala finala au mai urcat doi ieseni, dar ambii au fost invinsi. In finala categoriei 64 kg, olimpicul Ionut Gheorghe (Farul Constanta) l-a invins la puncte pe Traian Lupu de la Gladiatorul Iasi, in timp ce Benone Marcu (CFR Iasi) a cedat, tot la puncte, decizie 18-30, in fata lui Marius Hondaru, de la Metrorex Bucuresti. De notat ca Traian Lupu a fost desemnat de catre arbitrii judecatori cel mai tehnic pugilist al competitiei desfasurate in Sala Polivalenta din Iasi. A patra medalie ieseana a fost obtinuta de Dragos Ciobanu (Gladiatorul Iasi), bronz la categoria grea.

Rezultate
Bilant multumitor
Chiar daca din patru semifinalisti doar unul a cucerit titlul, presedintele AJ Box Iasi, Vasile Catea, s-a declarat multumit de rezultatele iesenilor. "Iasiul se mentine in elita si asta conteaza cel mai mult. Patru medalii reprezinta un bilant multumitor."

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă