20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCampioana Romaniei vs campioana Europei

Campioana Romaniei vs campioana Europei

» Cea mai buna echipa de club din handbalul feminin european, Viborg, castigatoarea ultimei editii a Ligii Campionilor, va juca duminica la Rm. Valcea in a treia etapa a grupelor principale ale competitiei, adversara fiindu-i campioana Romaniei, Oltchim.

Antrenorul campioanei noastre, Radu Voina, a declarat ca jocul handbalistelor daneze de la Viborg va fi atent studiat inainte de intalnirea de duminica din Liga Campionilor. Voina a afirmat ca nu va lua masuri speciale pentru romanca Varzaru, handbalista la gruparea daneza. "Am vorbit cu Varzaru. Am felicitat-o pe Cristina si i-am spus ca cele 14 goluri marcate cu Hypo conteaza si pentru meciul cu Oltchim, nu trebuie sa dea altele. Este o jucatoare foarte buna, cu experienta, dar nu vom lua masuri speciale contra ei pentru ca Viborg are, din nefericire, multe handbaliste valoroase, de la portari la extreme."

Radu Voina crede ca un eventual succes ar insemna pasul decisiv pentru calificarea in semifinalele Ligii Campionilor: "De obicei sunt rezervat in pronosticuri, dar daca vom invinge pe Viborg, pasii sunt siguri spre semifinale". Tehnicianul pune acum accent pe studierea handbalistelor campioanei Europei. "stiu ca Patricia Vizitiu a declarat ca le-a visat si noaptea pe rusoaicele de la Volvograd. Sunt sigur ca asa se va intampla si cu danezele, nu vor avea multe secrete pentru noi. Anul trecut ne-au eliminat, dar nu vom studia acele partide. Ne vom concentra pe partidele jucate de daneze in aceasta editie a Ligii Campionilor", a afirmat Voina.

Vor sa uite de precedenta "dubla"
Nici Narcisa Lecusanu nu vrea sa isi mai aminteasca de meciurile contra danezelor din editia trecuta a semifinalelor Ligii Campionilor. "Acea dubla mansa este pentru noi istorie. Nu mai conteaza la nimic. Ne-au eliminat, dar acum suntem alta echipa si toate fetele se misca bine. Danezele nu sunt favorite in meciul contra noastra de duminica", a afirmat Lecusanu. "Nu putem compara aceasta echipa cu nici o adversara a Oltchimului din Liga Nationala. Sper sa ramanem concentrate la maximum si sa jucam asa cum am facut-o pana acum in grupa principala, asa cum am fost cu Dinamo Volvograd, si sa reusim victoria. Daca le batem pe daneze facem sase puncte si mai avem un meci pe propriul teren cu Hypo Viena. Noi ne dorim foarte mult, ramane sa si putem."

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă