14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialCampioana olimpică la maraton a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Campioana olimpică la maraton a fost depistată pozitiv la un control antidoping

Atleta kenyană Jemima Sumgong (32 ani), campioană olimpică în proba de maraton la Jocurile de la Rio de Janeiro din anul 2016, a fost depistată pozitivă la un control antidoping în afara competiției, a confirmat, vineri, Federația Internațională de Atletism (IAAF), anunță agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

''IAAF confirmă un control antidoping care s-a dovedit a fi pozitiv la atleta Jemima Jelagat Sumgong, din Kenya'', a anunțat Federația Internațională.

Prima campioană olimpică la maraton din istoria Kenyei a fost testată săptămâna aceasta, în țara ei natală. Anunțul privind rezultatul acestui test vine într-un moment în care Sumgong urma să participe la maratonul de la Londra (23 aprilie), pe care l-a câștigat anul trecut.

Dacă testul pozitiv va fi confirmat la contraexpertiză, va fi o nouă lovitură dură dată atletismului kenyan. Acest caz de dopaj vine după cel al campioanei kenyene Rita Jeptoo, fosta sa parteneră de antrenament, suspendată pe patru ani pentru dopaj tot cu eritropoietină în 2014. Oficialii au estimat că s-au înregistrat circa 50 de teste pozitive în atletismul kenyan în ultimii patru ani, noteză Reuters.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Obiectul surprinzător găsit în geanta Elenei Ceaușescu, după execuție

Ziua de 25 decembrie 1989 a schimbat cursul istoriei României cu o viteză fulgerătoare. Execuția soților Ceaușescu a dus la schimbarea regimului peste...

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...

Ministerul Finanțelor, sprijin de 12,5 miliarde pentru antreprenori. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus

Ministerul Finanțelor a propus un buget de 12,5 miliarde de lei pentru sprijinul mediului de afaceri din România, prin intermediul programului IMM Plus. Proiectul asigură,...
Ultima oră
Pe aceeași temă