19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCampioana mondiala, Italia, e condamnata sa castige

Campioana mondiala, Italia, e condamnata sa castige

Inca un pas gresit si peninsula fotbalistica va lua foc. Dupa ce a remizat acasa cu Lituania si a pierdut la Paris reeditarea finalei mondiale contra Frantei, ratand startul in actualele calificari pentru turneul final european, „squadra azurra” nu are alta solutie decat sa rapuna Ucraina lui Sevcenko, sambata seara pe „Olimpico” din Roma, in grupa B preliminara. „Trebuie sa castigam cu orice pret. Nu ne-a mers deloc bine in primele doua meciuri, insa suntem detinatorii Cupei Mondiale si imi este imposibil sa-mi imaginez ca nu vom fi la turneul final european. Inca ne este foame de victorii”, spune pe site-ul UEFA colegul lui Mutu la Fiorentina, atacantul Luca Toni.
Selectionerul azurrilor, Roberto Donadoni, are absente de marca in echipa, romanii Francesco Totti si Simone Perrotta, ca si interistul Fabio Grosso fiind accidentati. Se intorc insa in randurile campioanei mondiale Alessandro Del Piero, de la Juventus Torino, si Gianluca Zambrotta, de la FC Barcelona.
De partea cealalta, ucrainenii isi fac singuri curaj. Desi au luat-o pe coaja rau de tot, pierzand cu 0-3 sfertul de finala jucat asta-vara in compania Italiei la CM 2006, iar vedeta Andrei Sevcenko se lupta de cateva zile cu o febra ce nu vrea sa scada, esticii sunt pregatiti pentru a lua puncte detinatoarei Cupei Mondiale. „Desi Italia e tare, o putem dobori. Infrangerea de la Mondiale nu reflecta adevarata noastra forta”, a declarat selectionerul Oleg Blohin.
In aceeasi grupa B, vicecampioana mondiala Franta joaca pe terenul Scotiei, „un meci ce are toate ingredientele unui adevarat test pentru noi”, spune tehnicianul Raymond Domenech, ce tocmai si-a prelungit contractul cu Federatia Franceza pana in 2010.

Presiune mare si pe capul spaniolilor

Nici selectionata Spaniei nu se simte prea bine. Infrangerea suferita etapa trecuta la Belfast in fata outsiderului Irlanda de Nord nu i-a picat deloc bine antrenorului Luis Aragones, care si-a prezentat demisia, neacceptata de forul de la Madrid. Fara vedetele Realului, Raul, lasat acasa dupa zece ani de prezente consecutive in „la seleccion”, si Reyes, accidentat, Spania incearca sa-si refaca sansele de calificare in fata Suediei, bazandu-se pe un cuplu de mare forta in Primera Division, David Villa (Valencia) si Fernando Torres (Atletico Madrid). Suedezii nu-l regreta prea mult pe starul lui Inter Zlatan Ibrahimovici, care a declinat pe termen nelimitat convocarile la nationala nordica, si cu toate ca au mici probleme de lot sunt hotarati sa-i afunde si mai mult pe iberici in clasamentul grupei F.
Dupa ce i-au invins la Skopje acum trei saptamani, englezii le acorda macedonenilor revansa pe „Old Trafford” din Manchester, in cadrul grupei E. Febletea antrenorului Steve McClaren, Wayne Rooney, reintra in primul unsprezece dupa suspendarea de doua etape cauzata de eliminarea de la sfertul de finala contra Portugaliei de la CM 2006. „Jucatorii trebuie sa joace bine si sa fie in forma ca sa fie convocati la echipa nationala, dar Wayne Rooney este un jucator de clasa mondiala si poate face diferenta in orice moment in echipa mea”, si-a motivat McClaren optiunea pentru un cuplu de atac format din Rooney si Crouch.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă