16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCampioană în avans

Campioană în avans

Echipa HCM Constanţa a învins cu 38-32 formaţia Steaua Bucureşti şi, cu două etape înainte de finalul ediţiei din acest an a campionatului intern, nu mai poate pierde cel de-al treilea titlu consecutiv, al şaselea din palmares.

Constănţenii nu au mai aşteptat până în etapa următoare să câştige titlul în faţa propriilor suporteri şi s-au impus în deplasare, în faţa steliştilor, la o diferenţă confortabilă de şase puncte. Astfel, după 24 de runde, pe primele trei locuri ale clasamentului Ligii Naţionale la handbal masculin se află, în ordine, HCM Constanţa, cu 43 de puncte, HC Odorhei (37 p.) şi CSU Suceava (34 p.), dar „urmăritoarele” nu mai au nici o şansă de a-i prinde din urmă pe handbaliştii de la malul mării. „Într-un fel rezultatul era destul de uşor de anticipat, pentru că echipa HCM-ului evoluează din ce în ce mai bine, iar Steaua nu mai este cea care a fost odată (n.r. – înaintea partidei, Steaua nu ocupa decât locul 11 în ierarhia Ligii Naţionale, cu doar şase victorii la activ). Am jucat pe terenul steliştilor şi nu a fost uşor, însă încă o dată băieţii au demonstrat că sunt o echipă bine sudată”, a declarat tehnicianul HCM-ului, Ion Crăciun.

Titlu dedicat lui Zoran Kurtes

HCM şi-a asigurat al şaselea titlu exact la un an de la ziua morţii lui Zoran Kurtes, antrenorul sârb care a readus gloria echipei HCM Constanţa, care a murit la 44 de ani în timp ce se uita la un meci de baschet, împreună cu un prieten. La Constanţa, aproximativ 50 de suporteri l-au comemorat pe Zoran Kurtes la sala Sporturilor, unde au aprins lumânări şi au afişat mai multe bannere: „Nu te vom uita niciodată”, „Întotdeauna în inimile noastre”, „RIP Zoran”. 

„Nu-mi vine să cred că a trecut un an, în toată această perioadă ne-am gândit mereu la el”, a spus Nurhan Ali, directorul exectiv al HCM Constanţa. 

„Ne-a sunat şi soţia lui Zoran şi ne-a felicitat pentru un nou titlu de campioană. Mi-e dor de momentele cu Zoran”. De asemenea, liderul galeriei constănţene, Sorin Mihăilescu, a afirmat că fanii au dorit să arate că la Constanţa valorile nu se uită. „Am dorit să arătăm că la Constanţa valorile nu se uită. De la decesul lui Marian Cozma au trecut doi ani şi deja lumea pare să uite. La Constanţa vom face acelaşi lucru în fiecare an, îl vom comemora şi nu-l vom uita. Zoran a fost cel mai mare antrenor pe care l-a avut HCM”, a spus Mihăilescu.

După obţinerea titlului, echipa de pe litoral se va îndrepta spre al doilea obiectiv al sezonului, cucerirea Cupei României. Din actuala stagiune au mai rămas de disputat două etape, pe 14 şi 21 mai, după care primele opt clasate se vor duela, la Bacău, în perioada 25-27 mai, pentru câştigarea Cupei. De câteva sezoane, HCM Constanţa a ratat şansa de a intra în posesia trofeului, dar în acest an este mai aproape ca oricând de această performanţă.

Cele mai citite

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

România râmâne pe același loc în clasamentul FIFA după victorile cu Lituania și Kosovo

În ciuda succeselor recente în Liga Națiunilor, România nu a reușit să avanseze în clasamentul mondial al FIFA, păstrând aceeași poziție. Deși „tricolorii” au obținut...
Ultima oră
Pe aceeași temă