25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCâmpeanu: Verificările Inspecţiei Muncii nu sunt legate nici de Băsescu, dar nici...

Câmpeanu: Verificările Inspecţiei Muncii nu sunt legate nici de Băsescu, dar nici de Funeriu

Ministrul Muncii susţine că acţiunea de verificare a documentelor Administraţiei Prezidenţiale de către Inspecţia Teritorială a Muncii nu îl vizează pe preşedintele Băsescu, dar nu este legată nici de diplomele consilierului prezidenţial Daniel Funeriu, ci se referă la angajaţii cu carte de muncă, potrivit Mediafax.

 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, miercuri, la Guvern, că nu va fi controlat dosarul de angajare al preşedintelui, deoarece acesta nu este salariatul Aministraţiei Prezidenţiale, precizând în acelaşi timp că inspectorii de muncă nu au ca scop verificarea fostului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu şi dacă acesta are la dosarul de angajare documente de studiu internaţionale echivalate în România.

Câmpeanu a admis faptul că actualul consilier prezidenţial nu are nevoie de astfel de documente ca să ocupe postul de consilier.

„Pentru această funcţie nu trebuie absolut nimic, decât o declaraţie de ataşament şi loialitate faţă de preşedinte” a declarat ministrul.Muncii.

Întrebată de jurnalişti ce crede că va scoate la iveală controlul ITM trimis la Palatul Cotroceni, Mariana Câmpeanu a afirmat că se aşteaptă să găsească toate documentele în ordine.

„Ne aşteptăm să găsim perfecţiune în toate actele care s-au întocmit acolo”, a spus ministrul Muncii.

Ea a făcut referire şi la discuţia pe această temă avută, luni seara, cu preşedintele Traian Băsescu.

„Domnul preşedintele chiar m-a invitat, mi-a spus că aşteaptă control de la…A fost o intervenţie normală, sigur a fost puţin mai amuzant, ca să spun aşa, pentru că s-a petrecut într-un anumit moment, dar eu cred că trebuie să respectăm legile acestei ţări”, a spus Câmpeanu.

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni seară, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către noul ministru al Culturii, Puiu Haşotti, o discuţie cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, căreia i-a spus că aşteaptă Inspecţia Muncii la Administraţia Prezidenţială.

„Doamna Câmpeanu, aştept Inspecţia Muncii”, i s-a adresat preşedintele ministrului Mariana Câmpeanu, iar apoi cei doi au mai avut un scurt schimb de replici înainte de a ieşi, împreună, din sala în care a avut loc ceremonia.

Ministerul Educaţiei a sesizat Inspecţia Muncii în legătură cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administraţia Prezidenţială, întrucât acesta nu are o diplomă de bacalaureat echivalată în România şi nu a echivalat studiile superioare, a anunţat, luni, ministrul interimar de resort Liviu Pop.

La rândul său, Mariana Câmpeanu a declarat că la Ministerul Muncii s-a primit o cerere privind verificarea modului în care a fost angajat Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială, aceasta urmând să fie analizată şi să se aplice prevederile legale.

Pe de altă parte, ministrul Muncii nu exclude posibilitatea ca Daniel Funeriu să-şi fi rezolvat această problemă, însă, în opinia sa, acest lucru trebuie verificat.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că nu s-a primit nicio sesizare privind verificarea unui consilier prezidenţial, precizând că dacă va exista o astfel de solicitare, se vor face verificări doar dacă intră în competenţa IM.

Dantes Nicolae Bratu a spus că instituţia pe care o conduce poate face verificări doar dacă un angajat are contract individual de muncă, în cazul Administraţiei Prezidenţiale urmând a se stabili dacă Daniel Funeriu este angajat în acest fel sau este funcţionar public.

Bratu a precizat că dacă un consilierul prezidenţial este încadrat ca şi funcţionar public, atunci verificarea trebuie făcută de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Inspectorul general de stat a mai spus că dacă la Inspecţia Muncii va primi o sesizare în acest sens şi dacă va ţine de competenţa instituţiei, atunci vor fi făcute verificări.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă