12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialCampanie electorală satirică înaintea alegerii noului papă

Campanie electorală satirică înaintea alegerii noului papă

Afişe parodice care îi cer Sfântului Colegiu să voteze în viitorul Conclav în favoarea cardinalului ghanez Peter Turkson pentru a-i succeda lui Benedict al XVI-lea au fost amplasate vineri în centrul Romei de un grup de artişti, potrivit Mediafax.

“În Conclav, votaţi pentru Peter Kodwo Appiah Turkson!”, proclamă afişul ilustrat cu un portret al prelatului african având ochii ridicaţi spre cer.

Acesta parodiază clar afişele electorale lipite încă pe străzi după alegerile legislative italiene, care s-au încheiat luni.

Această campanie electorală insolită este semnată de organizaţia artiştilor “ZeroZeroKappaKappa” (00kk.org), care s-a remarcat deja prin afişe cu aspect oficial ce protestau faţă de creşterea preţului la cocaină, heroină şi marijuana.

Primele reuniuni pregătitoare înaintea Conclavului care îl va alege pe noul papă au fost convocate pentru luni la Vatican.

Numele monseniorului Peter Turkson este citat printre “favoriţi”. Dacă va fi ales, el va fi primul papă african din istoria Bisericii Catolice.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă