19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCampanie: Donează o carte pentru copiii din mediul rural

Campanie: Donează o carte pentru copiii din mediul rural

Până la sfârşitul lunii mai, puteţi dona o carte pentru copiii din zonele rurale, în cadrul campaniei „Cu o carte schimbă o viaţă”, potrivit unui comunicat al organizaţiei World Vision, remis marţi redacţiei. Volumele strânse vor ajunge în 53 de comunităţi rurale defavorizate, în care trăiesc aproximativ 15.000 de copii.

Astfel, între 26 februarie şi 31 martie, puteţi dona cărţi de beletristică, de specialitate şi enciclopedii la una din librăriile Cărtureşti, Mihai Eminescu şi Bastiliei. De asemenea, puteţi face o donaţie   financiară pe site-ul organizaţiei  World Vision România, la secţiunea www.worldvision.ro/cartipentrucopii

Cărţile colectate sau achiziţionate în timpul campaniei vor completa bibliotecile a 53 de şcoli din judeţele Iaşi, Vaslui, Ialomiţa, Vâlcea, Dolj, Cluj şi Constanţa, astfel încât peste 15.000 de copii vor avea posibilitatea de a cunoaşte beneficiile lecturii.

De asemenea, 3.300 de copii din judeţele Vâlcea şi Ialomiţa au primit cărţi, în luna ianuarie, printr-o altă campanie derulată de World Vision şi UPS România, „O carte pentru un copil, o şansă pentru mai departe”.

Conform datelor Ministerului Educaţiei, în 2010, numai un sfert din şcolile din România aveau şi o bibliotecă.

Citeşte şi Donaţi o carte pentru copiii din zonele rurale

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă