20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCampanie antidrog in Vama Veche

Campanie antidrog in Vama Veche

»  Proiectul consta in actiuni de informare asupra riscului consumului de droguri si oferirea de prezervative si seringi.

»  Echipa este alcatuita din medici, psihologi si asistenti sociali din cadrul ANA si al ONG-urilor care activeaza in domeniu.

Programul de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri va avea loc in perioada 12 iulie-18 august in Vama Veche. Presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), Pavel Abraham, a declarat ca evenimentul se va desfasura inclusiv pe durata Festivalului Stuff Stock. Pentru ca, in fiecare an, un astfel de concert a reusit sa stranga un numar mare de tineri, grupul-tinta al actiunii din Vama Veche il reprezinta chiar miile de persoane cu varste fragede care isi petrec vara in statiune. Organizatorii au informat ca pe plaja se vor amplasa doua corturi inscriptionate vizibil.

 

Mai mult decat atat, in perioada 19-24 august, se fac demersuri pentru continuarea proiectului si pe li-toralul bulgaresc. Campania va consta in actiuni de informare asupra riscului consumului de droguri (hepatita, HIV-SIDA, supradoze) si oferirea de prezervative si seringi. Echipa este alcatuita din medici, psihologi, asistenti sociali, care vor reprezenta ANA, dar si ONG-urile care activeaza in domeniu. Parteneri ai Agentiei Nationale Antidrog sunt United Office for Drug and Crime, Autori-tatea Nationala pentru Ti-neret, Romanian Harm Reduction Network, Brigada Internationala Antidrog si o firma de prezervative. In luna iunie, ANA a marcat cinci ani de la infiintare, dar si Ziua internationala de lupta impotriva traficului si abuzului de droguri.

consecinte
» La malul marii
Locatia desfasurarii acestei campanii a fost aleasa in special pentru faptul ca in Vama Veche s-au inregistrat cele mai multe cazuri de consum de droguri. Tineri din intreaga tara sosesc pe litoral si aleg statiunea mai ales pentru costurile reduse pe care le presupune petrecerea unei vacante aici. Campaniile derulate impotriva drogurilor au determinat ca Romania sa fie nominalizata in Raportul European al Observatorului European pentru droguri si toxicomanie 2007 ca tara de referinta pentru standardizarea programelor de prevenire a consumului de droguri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă