19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCamine cu conditii de lux, la Petrosani

Camine cu conditii de lux, la Petrosani

Studentii din Petrosani se numara printre cei mai norocosi din tara. Ei sunt cazati in camine care ofera conditii de trei stele.

Studentii care invata la Petrosani au la dispozitie spatii de cazare comparabile cu cele de la un hotel de trei stele. Pentru ei, exista Internet si televiziune prin cablu, iar aceste servicii sunt gratuite. Mobilierul este nou, camerele au fost reparate si aproape toate au baie proprie. Asa ca nu este de mirare ca cererea este mare. "Conditiile sunt mult mai bune fata de anii trecuti, cand erau patru persoane in camera, fara mobilierul care exista acum. Acum e mult mai bine", a declarat Constantin Murg, administratorul unui camin.
Pentru o luna de cazare in caminele studentesti din campusul Universitatii Petrosani, tarifele pentru un student sunt cuprinse intre 140 si 160 de lei, in functie de forma de invatamant si de tipul camerei. "Suntem bucurosi ca incepand din anul acesta studentii s-au reorientat catre campusurile universitare. La Universitatea Petrosani avem disponibile un numar de 460 de locuri, iar pana la inceperea procesului de cazare aveam un numar de 400 de cereri depuse. Astazi, in prima zi de cazare, la pauza de masa, s-au adunat 150 de studenti, care s-au «batut» sa prinda un loc in camin", spune Dacian Ciodaru, seful Serviciului Patrimoniu din cadrul Universitatii Petrosani. Universitatea Petrosani a primit in urma cu trei ani aproape cinci milioane de lei de la Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru reabilitarea spatiilor de invatamant si a caminelor din campusul studentesc. La Petrosani functioneaza trei facultati, respectiv stiinte, Mine si Inginerie Mecanica si Electrica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă