– Banii provin din fondurile Consiliului Local.
Daca dupa 1990, fostele camine culturale din zonele rurale au inceput sa se paragineasca, de cativa ani incoace, autoritatile si-au intors ochii spre fostele lacasuri in care, de cand se stiu satele banatenesti, au fost organizate nunti si botezuri. Un astfel de exemplu este caminul cultural din satul Soceni din comuna Ezeris, din Caras-Severin. La Soceni a fost finalizata o parte a lucrarilor la caminul care a fost transformat in totalitate. La subsol a fost amenajata o bucatarie cu toata vesela din inox, de la cazanul pentru supa de 500 de litri si pana la polonicul si tacamurile de pe masa. Au fost construite plite pentru gatit noi, localnicii au montat gresie si faianta si in prezent incearca achizitionarea unei camere frigorifice.
La etaj, a fost amenajata sala de dans si de mese, precum si un loc special pentru formatia de muzica populara a satului. Nu lipsesc mesele si scaunele, la care se pot aseza peste 800 de persoane.
Contra unei sume modice, satenii pot inchiria caminul si vesela pentru a-si putea celebra evenimentele din familie. Este cunoscut faptul ca in Banatul Montan, la nunti si botezuri, participa aproape intreaga suflare a satului, ceea ce inseamna de fapt, sute de persoane. Primarul comunei, Ion Rus, spune ca ,,banii, aproape in totalitate, provin din fondurile proprii ale Consiliului Local. Pe langa acestia, se adauga munca voluntara a oamenilor acolo unde a fost cazul, fiindca, lucrarile, au fost facute cu firme specializate pentru ca totul sa fie perfect".