21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCamere de luat vederi si carduri de acces la Spitalul de Urgenta

Camere de luat vederi si carduri de acces la Spitalul de Urgenta

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a stabilit o serie de masuri in vederea limitarii accesului apartinatorilor in aceasta unitate sanitara, in afara programului de vizita.

Directorul spitalului, conf. dr. Ioan Tolofean, a facut, ieri, un apel catre rudele pacientilor internati sa respecte programul de vizita stabilit intre orele 13.00 si 17.30. „Sunt foarte multi apartinatori care, in mod nejustificat, intra in spital in afara orelor de vizita. Produc o aglomeratie de nedescris, dar si foarte multa mizerie. Portarii sunt de foarte multe ori supusi unor presiuni si fac fata cu greu afluxului mare de vizitatori”, a mai precizat directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Acesta a recunoscut ca exista si cazuri in care rudele celor internati trebuie sa patrunda in unitatea sanitara pentru a le aduce pacientilor diverse medicamente sau materiale sanitare care lipsesc din farmacia unitatii sanitare.

Nu mai dati spaga!

Cat despre „taxa” de intrare perceputa in afara orelor de vizita, dr. Ioan Tofolean a precizat ca: „Paznicii au si ei partea lor de vina insa, daca nu exista tentatia ofertei, nici ei nu mai primesc”. Pentru cei care nu au crezut ca trebuie sa dai spaga pentru a intra intr-o unitate sanitara – in afara programului de vizita, ce-i drept – informam ca preturile practicate nu sunt chiar atat de piperate. Suma minima de pornire este de 20 de mii lei vechi (doar 2 RON). Directorul Spitalului Cinic Judetean de Urgenta Constanta a mentionat ca, in cazul in care un angajat este prins ca primeste bani pentru a facilita accesul unor vizitatori in spital, va suporta rigorile legii. „Nu este de competenta noastra sa penalizam aceste lucruri. De stabilirea pedepselor se vor ocupa organele abilitate”, a explicat conf. dr. Ioan Tofolean. De asemenea, tot pentru evitarea aglomeratiei din spital in afara orelor de vizita, conducerea are in vedere montarea unor camere de luat vederi la intrarea in Unitatea de Primire Urgente, precum si la scarile de acces si intrarile principale. „Este un sistem eficient si ieftin care ne-ar ajuta foarte mult”, a subliniat acesta.

Fara blocaje la urgenta

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta s-a gandit si la eliberarea curtii interioare a unitatii sanitare. Aceasta este mereu luata cu asalt de taxiuri si masini ale apartinatorilor. „Este normal ca urgentele transportate cu taxiurile sau autoturismele personale sa aiba acces pana la intrarea in Unitatea de Primire Urgente, dar, in curtea interioara, accesul acestora va fi interzis”, a declarat conf. dr. Ioan Tofolean. S-a intamplat de foarte multe ori ca masinile Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta sa fie blocate in curtea spitalului din cauza numarului foarte mare de masini care stationau in zona, fapt ce poate pune in pericol viata bolnavilor pe care ambulantele ii transporta. Astfel, conducerea are in vedere montarea unor bariere pe baza de cartele electromagnetice care sa limiteze accesul autoturismelor.

Taxa modica

In proiectul noii conduceri a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta se afla si introducerea unei taxe de acces in incinta unitatii sanitare. Astfel, apartinatorii care vor dori sa-si viziteze rudele sau pietenii vor trebui sa achite o suma modica in valoare de 1 sau 1,5 RON (10-15 mii lei vechi) si sa poarte pelerine de protectie. „Trebuie sa cautam o cale legala pentru a introduce aceasta taxa. In cazul in care ea exista, se va aplica aceasta metoda. Cu banii stransi in acest fel se vor putea efectua si cateva imbunatatiri in spital”, a conchis directorul general al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, conf. dr. Ioan Tofolean.

Cele mai citite

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Boeing ia în considerare atragerea a cel puțin 10 miliarde de dolari prin emiterea de acțiuni noi

Boeing analizează posibilitatea de a strânge cel puțin 10 miliarde de dolari prin vânzarea de acțiuni noi, potrivit unui raport Bloomberg News, care citează...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă