4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialCaloriile goale, pericolul din pahar

Caloriile goale, pericolul din pahar

Dacă încercaţi să slăbiţi şi nu reuşiţi, tăiaţi alcoolul de pe listă, avertizează specialiştii de la World Cancer Fund. Spre deosebire de alimente, care au şi valoare nutriţională, alcoolul are calorii goa-le, care nu fac decât să sporească numărul kilogramelor afişate de cântar. 

 

Un pahar mare cu vin are 178 calorii, întocmai cât doi biscuiţi digestivi cu ciocolată. Poate vă vine greu să credeţi, dar alcoolul îngraşă, iar cercetătorii avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă caloriile goale, de care oamenii nu sunt conştienţi, care se găsesc în alcool, potrivit BBC News.

Rapoartele recente au arătat că oamenii nu ştiu că băuturile alcoolice conţin calorii şi nu le socotesc atunci când fac calculul caloriilor consumate într-o zi, a explicat reprezentanta organizaţiei World Cancer Fund, Kate Mendoza. 

Astfel, alcoolul însumează apro-ximativ 10% din caloriile consumate de băutori.

Alcoolul conţine 7 kilocalorii/gram, faţă de grăsime, care conţine 9 kilocalorii/gram. Proteinele şi carbohidraţii conţin 4 kilocalorii/gram, iar fibrele, 2 kilocalorii/gram. Bărbaţii trebuie să consume, în medie, pe zi, 2.500 kilocalorii, iar femeile, 2.000.

„Cantitatea de alcool influen-ţează greutatea şi procesul de slăbire al organismului”, explică Mendoza, care atrage atenţia că, atunci când urmează o dietă, oamenii trebuie să ia în calcul şi caloriile pe care le conţine al-coolul.

De-a lungul timpului, alcoolul a fost legat de apariţia cancerului de ficat, bucal, intestinal şi cancerului la sân.

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă