19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCaleidoscop

Caleidoscop

Prima editie a Festivalului compozitorilor

Aflata la prima editie, manifestarea culturala destinata sa incurajeze tinerii compozitori are loc la cafeneaua Cornelia Street Cafe, loc traditional de intalnire a pasionatilor de muzica, aflat in Manhattan. In cadrul festivalului, pe parcursul a sase zile, compozitorii de jazz, blues, rock, pop, soul, rhytm&blues isi vor prezenta, in interpretare proprie si in prima auditie, cele mai noi partituri. Sumele incasate prin vanzarea biletelor vor intra initial in contul fundatiei “Feel the Music!”, care se ocupa cu ajutorarea tinerilor si copiilor ramasi orfani de unul sau de ambii parinti in urma atentatelor teroriste din SUA de la 11 septembrie 2001. Banii vor fi apoi directionati catre copiii care au nevoie de ajutor.
Festivitatile vor fi deschise de directorul cafenelei, Valerie Ghent, printr-o receptie, urmand apoi in fiecare seara o serie de concerte, pe care publicul le va urmari comod, savurand o cafea sau bautura preferata.

Madonna ia lectii de echitatie

Dragostea Madonnei pentru stilul englezesc de viata la tara a determinat-o pe cantareata sa ia lectii de echitatie, ea rezervand in acest sens intreg complexul Stag Lodge Stables, din Richmond Park, Londra, pentru a nu fi vazuta de nimeni in afara de instructor.
Madonna a fost atat de incantata de lectii incat mai tarziu a imprumutat doi cai pentru a-i calari pe proprietatea sa. “Madge a cerut doi cai Ð Fifi si Phoenix. Ea a inchiriat de asemenea echipament, inclusiv palarii, sei, fraie etc. Dupa trei zile, caii au fost trimisi inapoi”.

Kira – Miss Marksmen Festival 2005

Membrii unui club foarte conservator de tir din Germania au fost uimiti sa afle ca tanara de 24 de ani pe care au desemnat-o castigatoarea concursului de frumusete organizat de asociatie fusese pana acum doi ani un barbat pe nume Tarek.
Membrii juriului au votat in unanimitate pentru Kira, una dintre cele 9 pretendente la titlul de Miss Marksmen Festival 2005 din Hanovra. Numai ca imediat dupa concurs Kira a recunoscut ca acum doi ani a suferit o operatie de schimbare de sex.
“Intotdeauna am simtit ca eram o femeie prinsa in corpul unui barbat si mereu am vrut sa fiu tratata ca atare. Acest premiu inseamna mult pentru mine si arata ca acum sunt cu adevarat femeie”, a declarat Kira.
Membrii clubului Schuetzenverein au declarat ca nu ii vor lua titlul tinerei si ca, mai mult, o vor desemna membru de onoare.

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Elena Lasconi are sprijinul USR la alegerile din Argeș. “Un vot pentru PNL este un vot pentru PSD”, susține Cătălin Drulă

Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu și Emanuel Soare sunt câțiva dintre candidații USR la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Numele acestora a fost...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă