21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCaleidoscop

Caleidoscop

Adrian Fetecau prefera modestia

In timp ce unele vedete si-au mediatizat intens campania de ajutorare a celor afectati de inundatii, liderul grupului Voua, Adrian Fetecau, nu a vrut sa fie fotografiat in timp ce facea donatii, preferand o atitudine modesta.
Putina lume stie ca in luna septembrie Adrian Fetecau a organizat doua gale de box la Buzau si Craiova, ambele in scop umanitar. Cu banii incasati la Buzau (140 de milioane de lei), Fetecau a cumparat materiale de constructii pentru ridicarea caselor a doua familii sinistrate din comuna Panatau, locuinte care vor fi gata pe data de 2 noiembrie. In urma galei de box de la Craiova, s-au strans 100 de milioane de lei, bani din care s-au cumparat 40 de camioane cu pietris pentru refacerea drumurilor distruse de inundatii, din comuna Dobrava.


„Bush” si „Sharon”, niste curmale foarte uscate

O data cu inceperea Ramadanului (luna postului musulman), piata curmalei – fructul acestei perioade festive a islamicilor – constituie, in Egipt, prilejul pentru a stabili un adevarat barometru al popularitatii liderilor politici mondiali.
Cele mai carnoase curmale, cele mai aromate si mai dulci primesc numele celor mai populare personalitati ale momentului. Astfel, curmalelor „Chirac” – „votate” in 2003 -, celor „Arafat” si „Bin Laden” – in voga in anii precedenti – le-au urmat cele denumite „Ayman Nur” (de la opozantul lui Hosni Mubarak, clasat pe pozitia a doua in alegerile prezidentiale – din „Tara Piramidelor”, desigur).
Vandute cu 1,80 euro kilogramul, curmalele „Ayman Nur” sunt la egalitate cu cele „Nancy Agram”, denumite astfel ca un omagiu adus cantaretei libaneze, care apare cu decolteuri adanci si care face deliciul posturilor de televiziune arabe.
Curmalele botezate „Sharon” si „Bush” se situeaza pe ultimul loc, fiind foarte uscate si aproape necomestibile.


The Beatles – cei mai buni „entertaineri”

Membrii formatiei The Beatles au fost desemnati drept cei mai mari „entertaineri” din ultima suta de ani, devansandu-i pe Elvis Presley, Charlie Chaplin sau Mickey Mouse.
In urma baietilor din Liverpool se mai afla in top, in ordine alfabetica: pionierul jazz-ului Louis Armstrong, comicul de televiziune Lucille Ball, legendele filmului Humphrey Bogart, Marlon Brando, Charlie Chaplin, James Dean si Marilyn Monroe, eroul benzilor desenate Mickey Mouse, ca si muzicienii Elvis Presley si Frank Sinatra.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă