17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCaldura cu program si mucegai la tot pasul intr-un spital judetean

Caldura cu program si mucegai la tot pasul intr-un spital judetean

» Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani ofera o priveliste greu de inchipuit pentru cei care nu i-au trecut pragul.

Saloanele sectiei de boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani sunt friguroase, baile au mucegai, ferestrele sunt doar de forma. Unitatea medicala este o sectie a principalului spital din judet, iar sefii Sanatatii botosanene au neglijat-o complet.
Aici nu curge apa calda, apa rece este si ea greu de gasit in unele momente, caldura se da cu program (seara de la 18.00 la 21.00, iar dimineata de la 3.00 la 7.00 are loc recircularea apei incalzite seara). Bolnavii si insotitorii lor nu pot sa faca dus decat intr-un singur loc, respectiv in subsolul spitalului, cate o persoana pe rand.
In ultimii 30 de ani aici nu s-a mai facut decat o singura investitie: in a doua parte a anului trecut a fost mutat laboratorul de analize. Aceasta investitie insa, de 50.000 de lei din fondurile proprii ale spitalului, a dus la aglomerarea saloanelor. Laboratorul a fost mutat dintr-o cladire care se prabusea peste medici in blocul in care se afla saloanele cu pacienti.

Singurele saloane cu gresie si faianta sunt la sectia pentru bolnavii de SIDA, precum si unul care a fost renovat acum mai multi ani cu bani de la parintii unor copii care au fost internati acolo. Personalul medical din aceasta sectie a trimis multe cereri de investitii, insa acestea nu au primit nici un raspuns. La vizita de anul trecut a fostului ministru al Sanatatii Eugen Nicolescu s-a actionat ca in vremea regimului comunist. Gropile de pe drumul principal care duce la Sectia de Boli Infectioase au fost acoperite cu prundis,  a fost schimbata lenjeria in cateva saloane si s-a pus pe jos linoleum, insa nu a fost lipit si nu prezinta decat un nou loc de acumulare a mizeriei.

Doru Munteanu, directorul Spitalului Judetean Botosani, a declarat ca valoarea totala a lucrarilor necesare reabilitarii sectiei infectioase se ridica la 80 miliarde lei vechi. "asta era pretul anul trecut, acum nu stiu care este, si anul acesta este greu de obtinut finantare, avand in vedere situatia economica", a declarat Munteanu. De cealalta parte, presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, sustine ca nu a primit nici o solicitare de finantare de la spital. "Noi administram spitalele din 2006, dar fara a primi fonduri in acest sens. Legat de sectia de infectioase, situatia va fi analizata in vederea gasirii unor solutii", a spus Tabuleac.

Cele mai citite

Parma cere o sumă uriașa pentru Dennis Man!

Evoluțiile excepționale ale lui Dennis Man în Serie A atrag atenția marilor cluburi europene, care sunt gata să plătească o sumă record pentru a-l...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

Un întreg departament a demisionat! „Toți cei 25 de membri au plecat”

Potrivit unui raport Bloomberg, întreaga echipă de 25 de membri ai diviziei Annapurna Interactive a demisionat după ce încercările lor de a se scinda...
Ultima oră
Pe aceeași temă