17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCălătorie în timp cu Google maps

Călătorie în timp cu Google maps

Grupul Google a adăugat, miercuri, o nouă funcţie site-ului său Google Maps, care va permite utilizatorilor să vadă schimbările produse în lume de când compania americană a început să colecteze imagini pentru serviciul ei de hărţi online, informează AFP, citată de Mediafax.

"Dacă aţi visat întotdeauna să călătoriţi în timp precum Doc Brown (savantul din filmul "Înapoi în viitor", n.r.), acum aveţi această posibilitate", a anunţat Vinay Shet, directorul de produs al aplicaţiei Street View.

Această "scurgere a timpului" ("time lapse") şi imagini de arhivă pot fi consultate în ceea ce Vinay Shet a descris ca fiind "o capsulă digitală a lumii".

Exemplele furnizate de Google prezintă felul în care a evoluat construirea stadioanelor pentru Cupa mondială la fotbal din Brazilia, reconstruirea anumitor regiuni din Japonia după acel tsunami devastator din 2011 şi ridicarea noului turn principal al complexului World Trade Center din New York.

"Dacă acum sunteţi copil, peste 50 de ani veţi putea să regăsiţi străzile cartierului din copilărie", a declarat la rândul său Urs Hölzle, vicepreşedintele diviziei de infrastructuri tehnice din cadrul grupului Google, vorbind despre "această nouă funcţie care este mai degrabă una foarte cool".

Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă