25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCadoul lui Berceanu pentru democratii din Timis

Cadoul lui Berceanu pentru democratii din Timis

Autoritatile din judetul Timis au primit bani pentru continuarea lucrarilor la centura de ocolire a municipiului Timisoara si pentru demararea celor de la centura orasului Lu-goj.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, democratul Constantin Ostaficiuc, a aflat numai la sfarsitul saptamanii trecute ca Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, a alocat peste 35 de milioane de lei pentru aceste obiective. "In calitate de presedinte democrat al CJ Timis, am avut discutii frecvente cu Radu Berceanu. Confirmarea sumelor am primit-o sambata, o data cu vizita ministrului Sulfina Barbu", a precizat Ostaficiuc. Banii provin din Fondul National de Dezvoltare, centura Timisoarei fiind pe locul 14 al listei de investitii aprobate de ministerul de resort.
Primarul democrat al Lugojului, Marius Martinescu, a reusit si el sa obtina de la minister aproape 24 de milioane de euro pentru cei 9,6 km de centura ai municipiului.
"Am avut o colaborare foarte buna cu ministrul Transporturilor. Sper ca urmatorii ministri sa fie macar la acelasi nivel", a spus presedintele administratiei judetene.
Practic, pentru Timisoara, suma primita de la Minister, de circa 100 de milioane de euro, ar trebui sa asigure finantarea centurii municipiului de pe Bega pe o distanta de 25,4 km. soseaua, impartita pe doua segmente, va completa lucrarea inceputa acum patru ani pe primul tronson, nord-estic, Calea Lugojului – Calea Aradului.
Tronsonul al doilea, Calea Aradului – Calea sagului (nord – sud-vest), are finalizat studiul de fezabilitate, finantat partial de Guvernul Italiei, iar cel de-al treilea, Calea sagului – Calea Lugojului (sud-vest – est), este in curs de proiectare, dupa ce a fost stabilit traseul.
"Cei 100 de milioane de euro cuprind doar tronsoanele II si III, nu si lucrarea deja inceputa. La finele lunii aprilie, vom avea si un nou constructor pentru drumurile pe care au lucrat grecii. Patru firme au cumparat caietul de sarcini", a explicat presedintele CJT. El a confirmat faptul ca Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala a decis sa finanteze in continuare lucrarile pe care le-a inceput constructorul grec "Efklidis" la centura orasului si la DN Timisoara-Lugoj.

Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Boloș nu exclude creșterea taxelor după alegeri

Ministrul de Finanțe reamintește că România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025 Marcel Boloș a declarat, într-o intervenție televizată, că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă