15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialCadavrul pilotului mort la Arad, ridicat de legişti; încă nu se cunosc...

Cadavrul pilotului mort la Arad, ridicat de legişti; încă nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului

Corpul neînsufleţit al pilotului mort, duminică seară, după ce s-a prăbuşit cu un avion în judeţul Arad a fost ridicat de către medicii legişti, pentru necropsie, procurorii confirmând că moartea acestuia a fost violentă, dar că nu au fost încă stabilite împrejurările în care a avut loc accidentul.

 

Pilotul decedat se numeşte Adrian Tomescu, în vârstă de 42 de ani, şi era angajat al Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad. El nu era căsătorit şi nu avea copii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Aeroclubului Arad, pilotul avea la activ peste 200 de ore de zbor, iar şcoala de pilotaj a făcut-o prin intermediul Aeroclubului Caransebeş.

Procurorul sosit la faţa locului, Cristian Lazăr, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, a declarat că moartea pilotului a fost violentă, dar că deocamdată nu s-au stabilit împrejurările în care a avut loc accidentul aviatic.

Conform sursei citate, cadavrul a fost ridicat de către medicii legişti pentru necropsie, iar cercetările la locul accidentul vor continua luni, după sosirea unei comisii de experţi de la Autoritatea Aeronautică Română.

Tot în cursul zilei de luni urmează să fie ridicat avionul distrus aproape în totalitate în urma prăbuşirii, după ce experţii vor finaliza cercetările la locul accidentului.

Perimetrul unde s-a prăbuşit avionul va rămâne păzit peste noapte de către autorităţi, iar pompierii au anunţat că a fost eliminat riscul producerii unui incendiu.

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, duminică seară, la marginea localităţii Şiria, din judeţul Arad, a rămas agăţat în grinzile casei în construcţie, în timp ce pilotul a căzut în holul locuinţei respective.

Primarul oraşului Şiria, Valentin Bot, a declarat că a ajuns primul la locul accidentului, împreună cu poliţiştii, pentru că a fost sunat de către un consătean, el precizând că avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit a lovit acoperişul unei case mari, în construcţie, care era nelocuită şi care avea parter, etaj şi mansardă.

“Am ajuns primul aici pentru că m-a sunat un consătean. Am ajuns împreună cu Poliţia. Avionul a lovit acoperişul unei case şi, din păcate, pilotul a decedat. Avionul a rămas agăţat în podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a căzut chiar în holul locuinţei în urma impactului, fiind mort”, declara primarul comunei Şiria.

Potrivit sursei citate, din primele date martorii au spus că avionul zbura la joasă altitudine şi că la un moment dat “parcă nu se mai auzea motorul”.

“Din câte am înţeles şi am discutat cu vecinii, aceştia mi-au zis că avionul, într-adevăr, zbura la joasă înălţime şi că parcă la un moment dat nu se mai auzea motorul”, afirma primarul din Şiria.

Pilotul care şi-a pierdut viaţa are 42 de ani şi este sportiv înregistrat la Aeroclubul Român.

Din declaraţiile martorilor a reieşit că aparatul zbura foarte jos şi că este posibil să i se fi oprit motorul.

Subprefectul judeţului Arad, Radu Stoian, a declarat că avionul prăbuşit este unul de tip Icarus C 42, de două persoane, iar la momentul accidentului în aparat se afla doar pilotul, avionul venind, cel mai probabil, de la Ineu şi îndreptându-se spre Şiria.

Potrivit unor prime informaţii, avionul efectua un zbor de antrenament.

O comisie tehnică de anchetă urmează a stabili cauzele producerii acccidentului aviatic.

Medicii SMURD au afirmat că pilotul a murit pe loc în urma impactului, suferind “leziuni incompatibile cu viaţa”.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste o casă în construcţie, în judeţul Arad.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, accidentul aviatic a fost raportat de către localnici la Serviciul unic de urgenţă 112, martorii afirmând că avionul s-a prăbuşit peste acoperişul unei case în construcţie, clădirea fiind avariată.

La faţa locului s-au deplasat ambulanţe SMURD, poliţişti şi reprezentanţi ISU Arad, nefiind raportate alte victime în afară de pilot, care şi-a pierdut viaţa.

La marginea localităţii Şiria, din judeţul Arad, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Arad, există un aerodrom unde au loc exerciţii aviatice, în special la sfârşit de săptămână.

Accidentul aviatic s-a petrecut la o zi după ce un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Clinceni, lângă Capitală, patru persoane fiind rănite.

 

Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă