25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCabinetele medicale scolare sunt neautorizate in judetul Mures

Cabinetele medicale scolare sunt neautorizate in judetul Mures

Nici un cabinet medical scolar din judetul Mures nu detine autorizatie sanitara de functionare
Inspectorii sanitari din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat Mures, care au controlat saptamana trecuta cabinetele medicale din scoli, spun ca nu intrevad nici o speranta ca acestea sa obtina in viitorul apropiat autorizatiile.
"Nu sunt autorizate, dar mai grav e ca majoritatea nu indeplinesc nici un fel de criterii care sa le faca autorizabile", a declarat, ieri, seful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, doctorul Silviu Morariu, potrivit caruia chiar si in municipiul resedinta de judet situatia este aceeasi. Asta cu atat mai mult cu cat in jumatate din cele 53 de unitati scolare, plus o cresa din Targu-Mures, nu exista nici macar apa curenta, iar structura functionala a cabinetelor medicale de aici este necorespunzatoare.
Silviu Morariu a mai subliniat ca la gradinitele cu program prelungit nu se asigura nici un spatiu cu destinatie de izolator si a cerut primariei sa ia masuri pentru solutionarea problemei.
Daca in Targu-Mures situatia este asa de grava, in mediul rural lucrurile stau mult mai rau si asta pentru ca aici majoritatea scolilor nici macar nu au cabinet medical. Responsabilitatea supravegherii starii de sanatate a elevilor este lasata strict in sarcina medicilor de familie, adica la dispensarele din localitate sau din centrul comunei.
Cu toate acestea, Inspectia Sanitara de Stat Mures nu a dat nici o amenda celor responsabili de aceasta situatie. sefa Inspectiei Sanitare de Stat Mures, Gabriela Uifalean a spus ca inspectorii sanitari vor reveni cu controalele pentru a vedea in ce masura administratiile locale au facut demersuri pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă