21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCA ale tuturor spitalelor pot fi revocate doar prin ordin al ministrului

CA ale tuturor spitalelor pot fi revocate doar prin ordin al ministrului

„In urma analizelor efectuate asupra cauzelor care au generat arierate in sistemul sanitar, am constatat ca unul dintre motivele principale a fost managementul defectuos al conducerii unor spitale, respectiv al consiliilor de administratie si comitetelor directoare. Pentru a preveni pe viitor inregistrarea de noi datorii care ar greva nejustificat bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si avand in vedere promovarea pachetului legislativ privind reforma in sistemul sanitar, am luat aceasta masura de modificare a actualei Legi a spitalelor”, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.
Ministrul Sanatatii a informat ca in toate unitatile sanitare publice cu paturi care au contract cu casele de asigurari de sanatate, indiferent de subordonarea lor sau de titularul dreptului de administrare asupra lor, consiliile de administratie si comitetele directoare pot fi revocate prin ordin al ministrului Sanatatii. Aceste noi prevederi sunt cuprinse in OU care modifica si completeaza Legea spitalelor 270/2003 si care a fost adoptata de catre Guvernul Romaniei.
Pentru unitatile sanitare publice cu paturi din reteaua Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Serviciului Roman de Informatii, conducatorii acestor institutii vor emite ordinele de revocare, dar numai cu avizul ministrului Sanatatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă