15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBVB ora 11.00: Bursa scade in ton cu "suratele" europene

BVB ora 11.00: Bursa scade in ton cu “suratele” europene

Bursa a inceput ezitant, iar indicii au oscilat intre plus si minus. Bursele europene au deschis sedinta de tranzactionare de joi din  nou pe minus. In sedinta de ieri a venit randul scaderilor pe Wall-Street pe fondul rezultatelor dezamagitoare raportate de Kraft Foods, ce au reaprins ingrijorarile investitorilor cu privire la reducerea consumului chiar si in ceea ce priveste produsele de baza. Pietele asiatice oscileaza puternic in urma temerilor privind reducerea puternica a cheltuielilor de consum de catre consumatorii din SUA, in timp ce in asteptarea deciziei celor doua banci centrale din Anglia si respectiv BCE privitoare la nivelul dobanzii de politica monetara moneda euro se apreciaza si lira de deprecieaza. Bursa japoneza a urmat trendul negativ al bursei americane, influentata fiind si de intarirea yenului in fata euro, astfel indicele a cedat 89,29 puncte pentru a termina ziua la 7.949,65 de puncte.

La ora 11.30, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,26%, in timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 0,29%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 0,46%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, s-a depreciat cu 0,31% %. Indicele BET-FI care a pierdut in prima ora de tranzactionare 0,67% din valoare.

Actiunile Erste Bank au pierdut 4,30% pana la cotatia de 46,70 lei, in timp ce BRD nu si-a revenit dupa socul Fitch si mai scade cu 0,93% pana la cotatia de 5,30 lei, un nou minim absolut. Titlurile Bancii Transilvania au coborat cu 1,28% pana la 0,7700 lei.

Farmaceutica Remedia Deva a debutat la BVB cu o lichiditate sporita, iar  actiunile s-au mentinut la cotatia de 0,1100 lei.

Titlurile SIF Banat Crisana au urcat cu 1,16% la 0,4350 lei, in vreme ce  actiunile SIF Muntenia au scazut cu 1,74% la cotatia de 0,4520 lei/actiune.  Actiunile SIF Oltenia s-au depreciat cu 0,25% la 0,3990 lei, in timp ce titlurile SIF Moldova au scazut cu 0,80% la 0,3720 lei. In debutul sedintei de tranzactionare a avut loc o tranzactie negociata(deal) cu titlurile SIF Munteania, au fost transferate 2,4 milioane de actiuni la un pret de 0,5150 lei, mai mare cu 11,96% decat cursul de referinta de miercuri.

In domeniul petrolier, actiunile Rompetrol Rafinare au urcat cu 0,85% pana la cotatia de 0,0237 lei, in timp ce titlurile Petrom (SNP) au stagnat la cotatia de 0,1580 lei.
In domeniul energetic, titlurile Transgaz Medias (TGN) au urcat cu 0,85% la pretul de 106,50 lei, in timp ce actiunile Transelectrica (TEL) au scazut cu 0,50% la 9,90 lei.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă