25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBuzău: Zece copii din localitatea Gura Teghii au ajuns la spital, după...

Buzău: Zece copii din localitatea Gura Teghii au ajuns la spital, după ce un coleg ar fi pulverizat spray odorizant în clasă

UPDATE 17.43: Cei zece elevi din localitatea buzoiană Gurea Techii au ajuns, miercuri după-amiaza, la spital după ce un copil ar fi pulverizat o cantitate mare dintr-un spray odorizant în clasă, informează News.ro.

Unul dintre copiii căruia i s-a făcut rău la baie i-a spus medicului care i-a asistat că a vomitat cu sânge.

Trei ambulanţe şi autospeciala de transport victime multiple au fost trimise la şcoala din Gura Teghii, preluându-i pe copii şi ducându-i la spitalul din Nehoiu.

„Este vorba despre elevi de clasa a cincea de la şcoala de centru din Gura Teghii. Se aflau în recreaţie, când unul dintre ei a pulverizat dintr-un spray o cantitate mare. Unora li s-a făcut rău. Iniţial, au fost patru băieţi şi trei fete care s-au simţit rău, ulterior ajungând în total la spital zece copii. Cei care au inhalat mai mult spray au vomitat, celorlalţi li s-a făcut rău, suferind şi atacuri de panică. Au intervenit profesorii, i-au scos afară, apoi, până au venit salvările, au fost lângă ei medicul de familie din comună şi doi asistenţi. Un copil a spus că a vomitat la baie sânge, i-a spus medicului de familie, dar nu putem verifica”, a declarat primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Băcneanu.

La rândul său, medicul epidemiolog Carmen Scântei, din cadrul DSP Buzău, a declarat că în cazul de la Gura Teghii nu ar fi vorba, din primele date, despre o toxiinfecţie alimentară, ci de sprayul împrăştiat în clasă de un copil. Sursa citată a adăugat că, miercuri, doar unul dintre cei zece copii cărora li s-a făcut rău la şcoală a mâncat corn şi lapte primit în cadrul programului guvernamental.

 

–––––

Șapte elevi de la o școală din localitatea buzoiană Gura Teghii primesc îngrijiri medicale după ce, miercuri după-amiaza, au început să prezinte vărsături cu sânge, potrivit Serviciului Județean de Ambulanță citat de News.ro.

Astfel, mai multe salvări au fost solicitate prin Serviciul 112 la o școală din localitatea buzoiană, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean  de Ambulanţă (SJA) Buzău. Spre şcoala din Gura Teghii au fost mobilizate trei ambulanţe cu medici care să-i preia pe copii şi să-i transporte la spital. Până la sosirea ambulanțelor, copiii primesc îngrijiri de la medicul de familie din localitate.

Citește și: 13 elevi dintr-o comună buzoiană, internați în spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară

Potrivit primelor informații, copiii cărora li s-a făcut rău ar fi în clasa a V-a.  Pentru moment, nu se cunoaște cauza îmbolnăvirii lor.

Tot miercuri, 13 elevi de la o școală gimnazială din comuna buzoiană Ziduri au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă