14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialBuzău: Doi preoți s-au bătut, în biserică,pe banii strânși pentru reparații

Buzău: Doi preoți s-au bătut, în biserică,pe banii strânși pentru reparații

Doi preoţi din judeţul Buzău s-au luat la bătaie, miercuri, după slujbă, în interiorul bisericii, după ce unul dintre ei l-ar fi întrebat pe celălalt unde sunt banii strânși pentru repararea acoperișului lăcaşului de cult, relatează Mediafax.

Incidentul a avut loc în localitatea buzoiană Valea Râmnicului, miercuri, după slujba de dimineaţă.

Potrivit enoriașilor, scandalul dintre cei doi preoţi, Ghiță Paleoașu și Ionuț Ionescu, a izbucnit după ce unul dintre aceştia l-ar fi întrebat pe celălalt unde sunt banii strânși pentru repararea acoperișului bisericii.

Ulterior, conflictul a degenerat, iar preoţii s-au luat la bătaie în incinta bisericii, în urma altercației unul dintre ei ajungând la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

"L-am văzut pe părinte plin de sânge, întins pe targă, avea și un guler la cap", a spus un localnic.

Oamenii au susţinut că preoții se ceartă deseori, neînţelegerile dintre aceştia fiind vechi de aproape un an, de când Ghiţă Paleoașu a fost repartizat în parohie.

"I-a dat cu capul în gură. S-au certat, nu e prima dată când se ceartă. Ce să învățăm noi de la niște preoți din ăstia?", a spus o localnică.

"Cum să facă mamă așa preoții în biserică? În loc să ne învețe lucruri bune ei fac din astea?", a mai spus altă femeie.

Preotul Ionuț Ionescu, rănit în urma scandalului, a refuzat internarea, medicii spunând că acesta avea "leziuni severe" la faţă, traumatism cranio-cerebral şi piramida nazală spartă.

Celălalt preot, Ghiță Paleoașu, spune nu l-a bătut pe colegul său, acesta căzând singur în biserică şi lovindu-se la faţă.

"Eu nu l-am bătut, nu i-am făcut nimic. A căzut singur în biserică și s-a lovit la față", a declarat, miercuri, după incident, preotul Ghiță Paleoașu.

Preotul Ionuț Ionescu nu a comentat însă incidentul.

"Nu comentez nimic, este o anchetă internă, nu pot să vă zic nimic", a spus el.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a declanşat o anchetă în acest caz.

"În cursul zilei de mâine (n.r. – joi) așteptăm raportul întocmit de părintele protoereu de Râmnicu Sărat, Viorel Popa, iar în funcție de rezultatele anchetei Permanența Consiliului Eparhial va lua masurile ce se impun în cazul celor doi preoți. Nu pot să vă dau prea multe amănunte, dar se pare că totul a izbucnit în urma unor neînțelegeri. Ancheta este în curs și, în funcție de asta, vom lua măsuri. O măsură ce s-ar putea lua ar putea fi mutarea celor doi preoți în alte parohii. Este un fapt regretabil și ne pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, sperăm ca lucrurile să se lămurească și să se înlăture acea situație de neliniște care s-a creat în acea comunitate. Nu este demn de cei doi ceea ce s-a întâmplat, dar se pare că a fost un moment de rătăcire și sperăm că lucrurile se vor rezolva", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Dragoș Olteanu.

Cele mai citite

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă