17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialBuzău: Anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi, unde o fată...

Buzău: Anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi, unde o fată de 13 ani ar fi fost violată

Poliţiştii au declanşat o anchetă la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Buzău, după ce o fată în vârstă de 13 ani instituţionalizată acolo a reclamat că ar fi fost violată de un instructor de educaţie fizică, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a sesizat Poliţia municipiului, vineri după-amiază, despre un abuz sexual asupra unei minore instituţionalizate într-un centru pentru copii cu dizabilităţi.

Fata care ar fi fost abuzată are 13 ani, provine din judeţul Vrancea şi este instituţionalizată într-un centru pentru copii cu dizabilităţi din municipiul Buzău.

Primele date furnizate de către anchetatori arată că fata ar fi fost violată de către un instructor de educaţie fizică din cadrul centrului, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru viol, cercetările fiind în fază preliminară.

Potrivit unor surse din rândul anchetatirilor, cazul ar fi ieşit la iveală săptămâna trecută, când adolescenta a fost supusă unei evaluări psihologice, după ce cadrele didactice de la centru au sesizat o schimbare de comportament. Astfel, a ieşit la iveală faptul că fata şi instructorul de educaţie fizică ar fi avut relaţii sexuale.

Centrul pentru copii cu dizabilităţi în care a avut loc incidentul se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, instituţie ai cărei reprezentanţi au anunţat că vor susţine, luni, o conferinţă de presă pe această temă.

Cele mai citite

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă