14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialBute, fantastic a 7-a oară

Bute, fantastic a 7-a oară

Pugilistul profesionist Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

Arena Centre Bell din Montreal a fost ieri dimineaţă scena unei confruntări de senzaţie câştigată spectaculos de Lucian Bute. Debutul partidei a fost echilibrat, românul câştigând primele patru reprize cu 10-9. Runda a cincea a fost una în care Bute a fost condus de adversarul său. A urmat apoi repriza a şasea, în care Bute a devenit mult mai agresiv, iar în cea de-a şaptea rundă, românul l-a trimis la podea pe Magee, cu celebra sa lovitură la ficat. Irlandezul a mai rezistat până în repriza a zecea, când Bute şi-a trimis din nou adversarul la podea, după un upercut în bărbie. De această dată, arbitrul Pete Podgorski a decis oprirea meciului.

„Mi-am lăsat braţele să curgă”

„Sunt fericit de performanţa şi spectacolul oferite. Mă bucur că toţi românii au putut să mă vadă şi sunt fericit că România a fost alături de mine”, a declarat Lucian Bute după meci. „Nu ştiu ce va urma, dar sper din tot sufletul să boxez în România, luni sau marţi (n.r. – azi sau mâine) voi discuta cu patronul şi în vară sper să vin în România. Nu am fost în vacanţă în Florida, am muncit foarte mult. Am lucrat la tactică şi nu întâmplător a venit acest upercut. În primele reprize a fost mai echilibrat, şi apoi mi-am lăsat braţele să curgă, iar acel upercut a fost pregătit. Ştiam ca Magee e un boxer foarte puternic şi că mă aşteaptă un meci greu. Lovitura la ficat i-a slăbit ritmul, şi de acolo am putut să-mi fac jocul”, a mai spus Bute.

Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, a declarată că elevul său nu a făcut cel mai bun meci cu Brian Magee, însă evoluţiile mai bune vor fi la partidele mai importante. „Nu a fost cea mai bună evoluţie, însă aceasta va veni la meciurile mai importante”, a declarat Larouche. Larouche a glumit şi pe seama ultimului meci în care Bute a trăit „orgasmul” oricărui pugilist, învingându-l pe Jesse Brinkley datorită unui upercut de stânga. „De data asta, am avut prea multe orgasme!”, a glumit Larouche. Stephane Larouche l-a lăudat şi pe Brian Magee. „Magee a fost periculos şi curajos, ca un adevărat irlandez. Este greu să nu iubeşti oameni ca el”, a adăugat antrenorul canadian.

Magee, frustrat de român

La rândul său, Magee a declarat că Lucian Bute este cel mai bun boxer pe care l-a întâlnit în carieră. „Pur şi simplu Lucian este cel mai bun pugilist pe care l-am întâlnit. Este inteligent, loveşte cu forţă, fără să mai pun la socoteală că este greu de atins”, a declarat Magee. Irlandezul a mai surprins declarând că Bute loveşte mai tare decât Carl Froch, adversarul său din 2006. „Lucian are mai multă putere. Este dificil să-i compari pe cei doi, dar cu siguranţă are mâini mai rapide şi abilităţi sportive mai bune”, a afirmat Magee. „Bute nu m-a lăsat să fac nimic, chiar am fost frustrat la un moment dat. Şi-a diversificat foarte bine atacurile. Cum mi-a dat lovituri în corp de câteva ori, credeam că va continua aşa, însă m-a surprins cu un upercut în bărbie, pentru a pune capăt meciului”, a declarat Magee.

Bucureşti, gazda următorului meci marca Bute

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că se simte uşurat după victoria lui Lucian Bute în faţa lui Brian Magee, precizând că românul a avut un meci foarte dificil. „Mă simt uşurat, relaxat şi fericit după această victorie. Lucian a avut un meci foarte dificil, pe care însă l-a controlat foarte bine din punct de vedere tactic. A fost greu pentru că Magee este un pugilist rezistent, care din 34 de partide pierduse numai trei”, a spus Obreja. Preşedintele FR Box a afirmat că următorul meci al lui Lucian Bute va avea loc în luna iunie, la Bucureşti. „Lucian mi-a spus că o să-i ia la rând pe pugiliştii din Super Six, iar eu cred că aşa va fi, pentru că are valoare. Pentru Lucian urmează meciul din România, pentru că am ajuns aproape de finalul negocierilor, iar datorită doamnei ministru Elena Udrea, acest eveniment va avea loc”, a spus Rudel Obreja.

Şase KO

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială pe 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cel cu mexicanul Librado Andrade, în octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize.

Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, în martie 2009, românul surclasându-şi categoric adversarul, printr-un KO tehnic în repriza a patra.

Bute şi-a pus din nou centura în joc, în noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial, în faţa columbianului Edison „Pantera” Miranda, pe 17 aprilie 2010, la Montreal. După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a „aplicat” lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.

Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial a şasea oară în octombrie 2010, la Montreal, când l-a învins, tot prin KO, pe americanul Jesse Brinkley, în repriza a noua. Ieri Bute şi-a învins adversarul, pe Brian Magee, prin KO în repriza a 10-a.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă