21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBush a promulgat legea care permite interceptarea fara mandat judecatoresc a comunicatiilor

Bush a promulgat legea care permite interceptarea fara mandat judecatoresc a comunicatiilor

Presedintele american George W. Bush a semnat legea care extinde puterile guvernului de a intercepta comunicatiile pe teritoriul SUA, in cadrul luptei impotriva terorismului, informeaza luni AP, preluata de Rompres.

Legea, aprobata de Senat si de Camera Reprezentantilor chiar inainte de vacanta parlamentara, a fost considerata o prioritate de catre Administratia Bush.

Noua lege autorizeaza guvernul american sa intercepteze fara mandat judecatoresc apelurile telefonice si mail-urile trimise in exterior, precum si fluxurile de comunicatii care traverseaza teritoriul american, pentru o perioada limitata insa la sase luni.

Actul respectiv constituie o versiune actualizata a legii FISA /Foreign Intelligence Surveillance Act/ din 1978, care faciliteaza si reglementeaza culegerea de informatii cu privire la persoanele banuite ca vor sa comita atacuri impotriva SUA.

Congresul american refuzase initial sa adopte noua lege si ceruse explicatii pentru interceptarile ordonate de guvern dupa 11 septembrie 2001, considerate legale de Casa Alba.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă